EXTERNE

Rusia desfășoară exerciții militare în apropierea Ucrainei, la doar o zi după discuțiile cu SUA

Rusia a organizat marți exerciții cu tragere reală, cu trupe și tancuri, lângă granița cu Ucraina, sugerând o perspectivă defavorabilă în privința discuțiilor cu Statele Unite, avute cu doar o zi înainte.

La o zi după ce partea americană a cerut Rusiei la discuțiile de la Geneva să retragă aproximativ 100.000 de soldați din apropierea graniței, ministerul apărării a declarat că aproximativ 3.000 de militari au început antrenamentele de luptă, inclusiv bătălii simulate în patru regiuni din sud-vestul Rusiei.

Exercițiile sugereză că Moscova nu are nicio intenție de a reduce presiunea militară care a adus Statele Unite la masa negocierilor, unde Kremlinul a prezentat cereri pentru garanții de securitate ample din partea Occidentului. Acestea vor avea loc vor avea loc în regiunea Smolensk, din apropierea graniţei cu Belarus, şi în regiunile Voronej, Belgorod şi Briansk, din apropiere de Ucraina.

Vor fi implicate 300 de piese de armament, inclusiv tancuri T-72B3, vehicule de luptă BMP-2 şi arme de foc obişnuite, iar soldații vor efectua exerciţii de tragere din vehicule blindate și marş în diverse situații.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button