Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATESĂNĂTATE

Un medic britanic l-a confruntat direct pe ministrul Sănătății: Uite de asta nu vreau să mă vaccinez

Un medic de terapie intensivă l-a confruntat direct pe Sajid Javid, ministrul Sănătăţii din Marea Britanie, afirmând că nu s-a vaccinat anti-Covid și nu crede că este necesară vaccinarea tinerilor.

Consultantul anestezist Steve James i-a spus secretarului de sănătate că este împotriva ca vaccinarea personalului NHS să fie obligatorie și a negat că Covid-19 cauzează „probleme foarte semnificative” tinerilor.

Medicul l-a interpelat pe Javid când acesta a făcut o vizită la Spitalul King’s College din Londra pentru a obține o viziune de ansamblu asupra deciziei de a face vaccinările obligatorii pentru lucrătorii NHS, după cum informează The Mirror.

James, care tratează pacienți bolnavi de Covid în Unitatea de Terapie Intensivă a spitalului de la începutul anului 2020, nu a primit niciun vaccin.

El a spus că a fost infectat cu virusul, ceea ce înseamnă că are anticorpi împotriva acestuia și este furios de posibilitatea de a fi concediat din cauza deciziei guvernului de a impune vaccinuri obligatorii pentru personalul spitalului.

El a fost împotriva ideii de vaccinare obligatorie și a spus că pacienții din unitatea unde lucrează au fost „extrem de supraponderali” cu multiple alte comorbidități.

Ministrul britanic nu a fost de acord cu el, şi a îndemnat în continuare publicul larg să se vaccineze şi cu doza ‘booster’.

„Nu aș putea spune că a fost de acord cu mine”, a spus James. „Dar am avut senzația că mă ascultă”.

În timpul vizitei, Javid a subliniat importanța vaccinărilor, afirmând că aproximativ 70% dintre persoanele din unitate cu Covid nu sunt vaccinate împotriva virusului.

El a avertizat, de asemenea, că NHS se va confruntă cu „căteva săptămâni stânjenitoare”, deoarece internările în spital din cauza variantei Omicron sunt în creștere.

În decembrie anul trecut, parlamentarii din UK au aprobat vaccinarea obligatorie pentru personalul NHS și pentru cei care lucrează în asistență socială.

Tot personalul trebuie să fie vaccinat până în aprilie, altfel riscă să-și piardă locul de muncă.

Domnul James i-a spus ministrului Sănătăţii că guvernul ar trebui să reconsidere regula și că o opțiune ar fi să nu aplice regula personalului care a avut Covid și are niște anticorpi.

„Nu mi-am facut niciun vaccin, şi nici nu vreau sa fac. Vaccinurile reduc transmiterea doar pentru vreo opt saptamani în cazul variantei Delta, la Omicron probabil e mai puţin”, a spus el pentru Sky News.

„Și pentru asta, aș fi demis dacă nu am un vaccin? Știința nu este suficient de puternică”, a adăugat medicul.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button