SOCIAL

Vortex polar deasupra României. Temperaturile coboară la -22 de grade

Meteorologul Alina Șerban a declarat la Antena 3 că urmează nopți extrem de geroase cu temperaturi de – 22 de grade Celsius.

„Masa de aer rece se va intensifica în noaptea care urmează. Astăzi de dimineață am avut o vreme geroasă doar în regiunile nord-vestice acolo unde temperaturile au coborât până la -18 grade Celsius. La noapte vremea va deveni geroasă în mare parte a teritoriului, acest lucru însemnând temperaturi minime de -10 grade şi sub -10 grade Celsius. Este foarte probabil în noaptea care urmează să înregistrăm valori de -21, -22 de grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei, poate şi din Maramureș”, a spus meteorologul.

În județele din sud temperaturile nu vor coborî atât de mult și se vor înregistra temperaturi de -7, -8 grade. „Vom avea temperaturi preponderent negative şi pe timpul zilei, atât astăzi cât şi mâine cam în toate regiunile”, a adăugat Alina Șerban.

„Partea bună este că această masă de aer rece nu staționează foarte mult. Cel mai rece se estimează a fi la noapte, apoi se încălzește ușor, deşi mâine vom avea temperaturi maxime preponderent negative care nu vor urca mult pe parcursul zilei care se vor situa de la -5 , -6 grade prin nord-vestul-centrul teritoriului până la cel mult 0, 1 grad în extremitatea de sud-vest”, a spus meteorologul Alina Şerban la Antena 3.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button