ECONOMIE

Ăștia ne iau drept proști în plină criză energetică…

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu a discutat joi cu David Muniz, însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite ale Americii la București, în care tema centrală a fost energia. Pe lângă faptul că Adrian Câciu are un statut de slugă ce lingea bocancul chinez pâna mai ieri acum ne promite proiecte fantasmagorice cu americanii. Guvernul României nu are nici măcar un proiect pentru modernizarea reactorului 1 de la Cernavodă, care își termină în curând perioada de exploatare.

“Parcurgem, alături de întreaga Europă, o perioadă fără precedent din punctul de vedere al prețurilor la energie și gaze. De aceea, una dintre priorități este finanțarea investițiilor necesare dezvoltării infrastructurii de producere a energiei. Alături de guvernul american, lucrăm la un proiect major în zona energiei nucleare, care poate consolida pe termen mediu obiectivul strategic al asigurării independenței energetice a României.

Actuala criză energetică ne-a aratat că o liberalizare prost aplicată poate face mai mult rău decât bine. Acum, analizăm în regim de urgență un întreg pachet de măsuri prin care să protejăm populația și companiile de efectele scumpirilor brutale la energie și gaze.

Vom lucra contracronometru pentru a pune pe masa Guvernului cele mai solide opțiuni care să ofere un sprijin real românilor”, a scris ministrul Finanțelor pe Facebook.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button