JUSTITIE

Banditul care a devalizat CFM, Iurie Topală, reținut de ofițerii INTERPOL în Belgia

Fostul director al Î.S. „Calea Ferată din Moldova” (CFM), Iurie Topală, a fost reținut în Belgia de către ofițerii INTERPOL și urmează a fi extrădat în Republica Moldova.

Procurorul Mariana Cherpec a precizat că Iurie Topală este învinuit de managementul defectuos al CFM.

Iurie Topală urmează a fi extrădat în Republica Moldova.

„Confirmăm că fostul director al CFM, Iurie Topală a fost reținut de către autoritățile belgiene și urmează a fi extradat în Republica Moldova. În privința acestuia a fost emis un mandat de arestare, fiind anunțat în căutare internațională”, a precizat Cherpec.

Procurora a subliniat că Topală a prejudiciat CFM-ul cu 250 de milioane de lei.

„Mandatul a fost emis în cadrul unui cauze penale pornite, pe faptul abuzului de serviciu, săvârșit în interesul unui grup criminal organizat (art.327 alin.(3) din Codul penal), în legătură cu managementul defectuos la Calea Ferată din Moldova, produs în perioada anilor 2015 – 2019, în rezultatul căruia a fost prejudiciată întreprinderea cu 250 de milioane de lei”, a subliniat procurorul Mariana Cherpec.

În septembrie 2019, Iurie Topală și-a dat demisia din funcția de șef al CFM.

„Au fost greșeli și neîmpliniri pe care mi le asum și sper ca echipa ce îmi va succede la conducerea CFM să reușească mai mult ca mine. Am decis să demisionez nu pentru legendele urbane și bârfele aruncate anapoda într-un spațiu viciat, ci ca o normalitate a schimbării”, a argumentat Topală.

Topală a fost numit la șefia CFM în anul 2015.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button