ECONOMIE

Cine a orchestrat hoția cu facturile umflate la energie, care aruncă România și pe români în faliment total?

Cine a orchestrat hoția cu facturile umflate la energie, care aruncă România și pe români în faliment total? Este întrebarea ridicată de Răzvan Savaliuc într-un articol publicat de luju.ro

Tăios dar documentat, articolul arată clar cine e de vină pentru situația prin care trec românii.

„În fața furiei populare – care amenință cu un adevărat Kazahstan –, în fața oamenilor care au ajuns să facă infarct citind facturile primite acasă, guvernanții aruncă vină, în mod las și ticălos, exclusiv pe furnizorii de electricitate și gaze care au umflat facturile. Unul mai idiot că altul, guvernanții ba cer să nu se plătească facturile (să facem reclamații la furnizori și la ANRE); ba ne spun că vor fi emise alte facturi, că nu se vor calcula penalități, că se va reduce TVA-ul; ba ne-o bagă cu o rezolvare până la 1 aprilie… Nu au nicio strategie. Aud toate prostiile posibile, mai puțin adevărul. Anume că adevărată vină o poartă fosta guvernare PNL, care a permis furnizorilor de pe piață energiei să bage România în faliment, prin așa-zisă “liberalizare a pieței”. În mod deliberat.

Aici nu e vorba de nicio prostie, ci de vânzarea națiunii de către niște iresponsabili, care și-au trădat poporul și care trebuie arestați.

Paralizat de frică în fața furiei populare, Guvernul, prin premierul de carton Nicolae Ciucă și ministrul Energiei Virgil Popescu (un veritabil păcălici), iese și ne amețește că ar fi vorba de lăcomia furnizorilor de energie, pentru a ascunde vina liderilor PNL care au produs dezastrul, liberalizând prețurile la gaze (din 2020) și cele de la energie electrică (din 2021). Guvernul Meu PNL este cel care a liberalizat prețurile, fără să ne oblige nimeni, în condițiile în care gazul și energia sunt ale României, iar România nu-și permitea din punct de vedere economic să treacă la liberalizare.

România și noi, toți cetățenii, suntem azi falimentați prin punerea în situația revoltătoare de a ne cumpără propriul gaz și propria energie electrică la prețuri exorbitante (cele mai mari din lume). Mare parte din acești bani trebuie să acopere găurile de la buget lăsate de fostul premier Florin Cîțu, iar restul se va duce la șmecherii din piața energiei, care fac speculă cu energia noastră pentru că li s-a dat voie să o facă.

Asasinii economici guvernamentali împreună cu “băieții deștepți” din energie ne termină în plină iarnă – nu doar pe noi, cetățenii, ci mai ales companiile românești care se închid una după alta, pentru că nu pot plăti facturile care li se emit“.

(…)

ANRE nu a mai avut obligația să impună ca furnizorii de gaze să facă stocuri peste iarnă de gaze, cum o făcea an de an până în 2020, iar din 2021, pe timpul verii, marii deținători de gaze din România au început să vândă gazele din subteran, la export, la prețuri derizorii față de cele practicate pe piață internă din România.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button