ECONOMIE

Ciucă, trezirea! Guvernul Ungariei plafonează preţul la: zăhăr, lapte, piept de pui, pulpă de porc

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat plafonarea preţurilor la şase produse alimentare de bază începând cu 1 februarie. Mişcarea, care a fost luată pentru a combate inflaţia, vine înaintea alegerilor ce vor avea loc în această primăvară.

Orban a precizat într-o declaraţie video pe pagina sa de Facebook, ieri seara, că măsura va viza zahărul, făina, uleiului de gătit, pulpa de porc, pieptul de pui şi laptele.Preţurile pentru aceste produse vor trebui să revină la nivelurile din 15 octombrie anul trecut în fiecare magazin, a spus el.

Plafonarea preţurilor vine în contextul în care inflaţia este în creştere în întreaga Europă, rata anuală a inflaţiei în Ungaria ajuns la 7,4% în noiembrie.În noiembrie, guvernul a plafonat preţurile la benzină la 480 de forinţi (1,55 euro), relatează Reuters.Orban care se află la putere din 2010 are în faţă cea mai dificilă rundă de alegeri.

Opoziţia a făcut front comun împotriva regimului său pentru alegerile generale din 3 aprilie.Sondajele recente sugerează o cursă strânsă între partidul de guvernământ Fidesz al lui Orban şi candidatul comun al opoziţiei pentru funcţia de prim-ministru, Peter Marki-Zay.

SURSA: MEDIAFAX

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button