POLITICĂ

Miniștrii PSD au luat poziția de slugă în fața însărcinatului cu afaceri al SUA

Miniștrii PSD de la Finanțe și Transporturi au fost băgați joi în ședință, precum slugile din perioada vasalității, de însărcinatul american cu afaceri la București.

Printre subiectele aflate în discuție au fost și unele care nu au nici o legătură cu SUA. Depășirea atribuțiilor de către emisarii statelor străine a devenit o obișnuiță în România.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a discutat joi, cu însărcinatul cu afaceri ad-interim al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, David Muniz, subiecte de interes în relaţiile bilaterale, cu accent pe continuarea măsurilor prioritare pentru dezvoltarea unui mediu de afaceri corect şi competitiv în România.

Potrivit datelor transmise de reprezentanţii MF, în cadrul întâlnirii, au fost trecute în revistă programele de reformă incluse în PNRR, precum şi proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă.   

„Am avut o discuţie foarte bună, aplicată şi constructivă cu dl David Muniz. Am reconfirmat hotărârea României de a-şi respecta obligaţiile de partener strategic, aşa cum am dovedit-o în cei 25 de ani care au trecut de la semnarea Parteneriatului Strategic. În acelaşi timp, am subliniat faptul că dezvoltarea economică, cu atenţie pentru protecţia mediului şi combaterea schimbărilor climatic, reprezintă o preocupare majoră a guvernelor noastre. În acest sens, trebuie intensificate investiţiile în infrastructura necesară producţiei de energie curată şi pentru consolidarea independenţei energetice şi economice a României”, a concluzionat Adrian Câciu.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a discutat cu însărcinatul cu afaceri al SUA, David Muniz, cu privire la relaţiile de colaborare dintre cele două state, din domeniul transporturilor. Potrivit ministrului un punct important a fost PNRR. Cei doi au discutat şii despre securitatea reţelelor 5G şi restructurarea Tarom.

„Un schimb excelent de puncte de vedere am avut astăzi alături de reprezentantul unuia dintre cei mai importanţi parteneri strategici ai României. Alături de Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, domnul David Muniz, am discutat despre relaţiile de colaborare în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport”, a transmis Grindeanu pe Facebook.    Ministrul a subliniat că „un punct important al discuţiei a fost reprezentat de Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă şi oportunităţile pe care acesta îl oferă. Am discutat despre Iniţiativa celor trei mări şi proiectele Rail2Sea şi VIA Carpatia din cadrul Iniţiativei. Printre subiectele abordate s-au numărat atât securitatea reţelelor 5G, cât şi restructurarea companiei Tarom”, a mai transmis Sorin Grindeanu.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button