ECONOMIE

Legumicultorii anunță FALIMENTUL din cauza prețului energiei: Legume doar din import

Creșterea prețului la gaze naturale și energie riscă să aducă falimentul pentru una dintre cele mai cunoscute societăți arădene ce cultivă legume în sere. În aceste condiții, cei care comercializează aceste produse vor trebui să recurgă la importuri.

„Prețurile au crescut lent și sigur, în ultimele luni, la legumele comercializate atât în piețe, cât și în supermarketurile arădene. Pentru a acoperi creșterile de prețuri la energie, roșiile ar trebui să fie produse la un preț între 12 și 15 lei kilogramul, castraveții lungi între 8 și 12 lei kilogramul, iar vinetele între 6 și 8 lei, prețuri foarte mari pentru buzunarele românilor.”, spune Gheorghe Piper, administratorul societății Agro Codlea din Arad.

Gheorghe Piper: Aceasta ar fi prețul cu care ar trebui să plece direct din seră, să îmi acopăr doar costurile cu aceste culturi. Cine se aventurează ca să facă aceste culturi la aceste prețuri nu o să poate să își acopere costurile cu producerea lor.

În aceste condiții, întreaga producție de legume a fost sistată și este vorba de sute de mii de răsaduri ce trebuiau cultivate în serele arădene. În acest context, importurile vor domina piața. Este imposibil la prețurile actuale să pot să mai încălzești asemenea suprafețe și să menții o temperatură ca să poți să obții în condiții normale niște producții cât de cât acceptabile.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button