Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

Ministrul francez de Externe: Rusia dorește o reeditarea a pactului de la IALTA

O strategie europeană consolidată în domeniul apărării este mai mult decât urgentă într-un context internațional conflictual, au fost de acord miniștri europeni de externe și ai apărării reuniți la Brest, în Franța, cu ocazia primelor reuniuni organizate în cadrul președinției Franței la Consiliul Uniunii Europene.

Miniștrii de externe vor continuă astăzi, la Brest, discuțiile pe tema „Europa suverană”, obiectiv ce va fi atins prin definitivarea Busolei Strategice, viitorul instrument de orientare a Uniunii în domeniul apărării până în 2030. Înaltul reprezentant european pentru politica externă, Josep Borrell, declara aseară că amenințările Rusiei la adresa Ucrainei și dorința sa de a impune o nouă arhitectură de securitate pe continent îi determină pe europeni să grăbească adoptarea noii strategii.

Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a reacționat: Dacă Rusia dorește să se întoarcă la Ialta, la situația dinainte de 1945, nu este în niciun caz acceptabil pentru noi. Dar dacă în spatele acestui gest există o voință de a construi altceva, haideți să discutăm, pentru că și noi dorim stabilitate și securitate în Europa, dorim să găsim cea mai bună formulă pentru reglementarea controlului armamentului pe continentul nostru. Deci, noi rămânem în acestă logică: fermitate și dialog.

Franța este foarte hotărâtă să-și convingă partenerii europeni, astfel încât Busola Strategică să fie adoptată într-o formulă obținută prin consens la summitul șefilor de stat și de guvern din luna martie.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button