POLITICĂ

Deputat PNL: Alocațiile nu trebuie mărite. Cei din rural fac mulți copii, iar alocaţia devine principala formă de sursă de venit a familiei

Deputatul liberal Florin Roman explică de ce alocațiile pentru copii nu trebuie să crească. În opinia sa, alocație devine principala sursă de venit a familiilor numeroase din mediul rural, iar banii sunt folosiți pentru consumul de de alcool şi tutun. El propune, în schimb, oferire de tichete pentru alimente, călătorie, îmbrăcăminte.

Vin din România reală şi vă confirm că ceea ce spuneţi dumneavoastră, aceste suspiciuni, există în special în zona rurală, unde săptămâna trecută discutam, de exemplu, cu un crescător de animale care îmi spunea că nu îi mai vine nimeni la muncă, deşi pentru zona rurală oferea un salariu bunicel, cazare şi produse, două mese pe zi, pentru că foarte mulţi din zona rurală, în special din categoriile vulnerabile, apelează la acest procedeu de care vorbiţi dumneavoastră, fac mulţi copii şi sigur că alocaţia devine principala formă de sursă de venit a familiei, care nu se duce în educaţia copilului, ci se duce de foarte multe ori – sigur, nu trebuie să generalizăm, dar vedem, dacă mergem în zona acelor cârciumi din sate, care sunt binecunoscute de localnici, că mulţi dintre cei care beneficiază de aceste avantaje, care ar trebui să meargă strict spre copii, ajung în zona consumului de alcool şi tutun sau aşa mai departe”, a declarat Florin Roman, la B 1 TV.

Deputatul a mai spus că există o alternativă la alocație: tichete de de alimente, de călătorie și de îmbrăcăminte:

În momentul în care dai acele tichete de alimente, de călătorie, de îmbrăcăminte, atunci îţi atingi scopul principal al acţiunii, în sensul că acele lucruri ajung la copii”, a adăugat liberalul, precizând că lucrează cu Violeta Alexandru la un proiect în acest sens.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

comentarii

  1. SUNTETI SINGURI CARE DAȚI CELE MAI BUNE ȘTIRI INFORMATIVE CV Ă URMĂRESC DE MULT TIMP ȚIN SĂ VA FELICIT PENTRU TOT CE FACEȚI PRNTRU POPOR 🟦🟨🟥🎁❤️🥰⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

  2. Cel mai corect ar fi sa se dea alocații doar copiilor ce merg la grădinițe și scoli, iar acei copii ce nu merg la gradi sau scoala(nu ii duc părinții) sa nu primească alocații.

Comentează

Back to top button
%d blogeri au apreciat: