ACTUALITATE

Preşedintele Serbiei: Djokovici a fost torturat, chinuit şi tratat ca un criminal în serie

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a declarat pentru BBC că Novak Djokovici a fost „torturat şi chinuit” de guvernul australian şi „tratat ca un criminal în serie”.

Vucic a spus că decizia luată astăzi ar fi putut fi luată acum 10 zile şi că „nu are nicio îndoială” că Djokovici ar fi fost tratat „total diferit” dacă nu ar fi fost din Serbia.

„A venit în Australia cu o scutire medicală şi apoi l-ai maltratat timp de 10 zile. De ce ai făcut-o? Făcând o vânătoare de vrăjitoare împotriva lui? Acesta este un lucru pe care nimeni nu îl poate înţelege. Eu cred că Novak nu este umilit. Oamenii care sunt umiliţi sunt cei care au organizat această vânătoare de vrăjitoare”, a declarat preşedintele Serbiei.

Președintele Vucic a avut o discuție telefonică cu numărul 1 mondial în tenis.

„Am vorbit mai devreme cu Novak Djokovic după decizie şi îl încurajez. Aşteptam cu nerăbdare să-l vedem revenind în ţara lui unde va fi mereu binevenit”, a afirmat Vucic.

El s-a enervat din cauza deciziei autorităţilor australiene de a-l expulza pe N.1 mondial al tenisului masculin, care nu este vaccinat împotriva Covid-19.

„Ei cred că după ce l-au maltratat în aceste zece zile, l-au umilit pe Djokovic. S-au umilit singuri, Djokovic poate să se întoarcă în ţara lui cu capul sus şi să privească pe toată lumea drept în ochi.”, a spus Vucic.

Apelul lui Novak Djokovici la decizia de anulare a vizei a fost respins, duminică dimineaţă, de către tribunalul federal din Melbourne, astfel că liderul ATP a fost expulzat. 

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button