POLITICĂ

Disoluția PMP: Diaconescu îl amenință cu instanța pe Tomac

Preşedintele PMP Cristian Diaconescu a scris, luni, pe pagina sa de Facebook, că a convocat, în mod statutar şedinţa CEN a PMP, după ce ”gruparea condusă de domnul Tomac, care în data de 12 ianuarie a încercat, în mod abuziv, preluarea conducerii partidului”. Liderul PMP spune că cel mai târziu mâine dimineaţă, încălcările grave statutare şi legale în legătură cu adunarea din 12 ianuarie vor face obiectul unor acţiuni în instanţă şi precizează că Eugen Tomac i-a blocat accesul, în data de 12 ianuarie, pe pagina oficială de Facebook a partidului.

”Astăzi, a fost convocată, în mod statutar şedinţa CEN a PMP. Aceeaşi grupare, condusă de domnul Tomac, care în data de 12 ianuarie a încercat, în mod abuziv, preluarea conducerii partidului, acum vine şi ameninţă pe toate căile membrii CEN, să nu participe la şedinţa de astăzi. Se încearcă astfel blocarea asigurării majorităţii necesare pentru a putea fi luate măsuri”, a scris Diaconescu.

Preşedintele PMP a arătat că va supune dezbaterii CEN ”întreaga poveste, în detaliu şi cu dovezi clare, a acţiunii abuzive din 12 ianuarie”, lăsându-i pe ceilalţi să tragă concluziile privind “bunele intenţii” în ceea ce priveşte soarta acestui partid.

”În egală măsură vă informez că cel mai târziu mâine dimineaţă, încălcările grave statutare şi legale în legătură cu adunarea din 12 ianuarie vor face obiectul unor acţiuni în instanţă”, anunţă Diaconescu.

El precizează că nu a putut participa la adunarea din 12 ianuarie, deoarece în primul rând nu a fost invitat, organizatorii acesteia fiind cât se poate de conştienţi de ceea ce urmau să facă.

”Astfel, deşi mă aflam în sediul PMP, am fost pus în imposibilitatea de a participa la adunare. În plus, din păcate, domnul Tomac şi partenerii săi, au creat o conjunctură neplăcută în care prezenţa mea ca şi Preşedinte la întâlnire, ar fi transformat automat adunarea într-un Colegiu statutar (ceea ce îşi şi dorea domnul Tomac, îngrijorat şi conştient că nu are suficiente semnături pentru demersul său)”, a spus Diaconescu.

Preşedintele PMP a mai arătat că a postat mesajul pe pagina personală ”deoarece pe pagina PMP Oficial domnul Tomac mi-a blocat accesul, în data de 12 ianuarie”. ”Încă o dovadă grăitoare a strategiei abuzive a domniei sale de a îmi bloca căile de comunicare cu dumneavoastră”, mai spune Diaconescu.

Săptămâna trecută, PMP a anunţat într-un mesaj oficial că în urma convocării şedinţei conducerii partidului s-a decis organizarea unui Congres al PMP în luna februarie. Liderul PMP a ieşit, ulterior, şi a spus că nu recunoaşte această decizie a forului de conducere, care a fost convocat nestatutar.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button