ECONOMIE

Fostul șef al Statului Major al Armatei, generalul (r) Ștefan Dănilă, a părăsit funcția de director al Romaero, după doar 2 săptămâni

Instalat în funcția de director interimar al Romaero, la 29 decembrie 2021, generalul (r) Ștefan Dănilă, fost șef al Statului Major al Apărării, a demisionat din funcție.

Generalul și-a anunțat demisia pe pagina de socializare, la 14 ianuarie. Ștefan Dănilă fusese instalat provizoriu, pe o perioadă de patru luni, la conducerea Romaero.

Dănilă și-a motiv demisia prin faptul că salariații Romaero sunt neplătiți. Totodată, el a precizat că soluții pe care le-a gândit „nu sunt aplicabile și nici nu vor fi prea curând”.

Astfel, a decis să facă pasul în spate.

„Un naufragiat cere ajutor. Sar sa îl ajut, pentru ca știu sa inot. Când ajung la el descopăr ca nu mai poate sa înoate, vasul se îndepărtează, iar eu nu am colacul de salvare, pentru ca nu sunt salvamar. Ma desprind pentru a putea semnaliza și striga după ajutor. Speranța este in colacul de salvare. Al celor de pe vapor sau de pe alt vas, chiar mai mic, privat, apelat de cei de pe vapor. Misiunea de salvare este onoranta și responsabilizează. Am folosit tot ce puteam, tot ce știam și am învățat cât am putut intr-un timp foarte scurt.

Apoi un om bun și harnic m-a privit in ochi și m-a întrebat cât mai trebuie sa muncească fără sa fie plătit. O luna, doua? Nu am putut sa ii promit o zi fixa, dar i-am spus sincer ca fac tot ce pot. A doua zi am aflat ca soluțiile gândite de mine nu sunt aplicabile și nici nu vor fi prea curând. Dar exista altele. Eu nu stăpânesc acele mecanisme. După ce am aflat ca speranța mea de doua luni este mult prea optimista, ca 3, 4 sau chiar mai mult au fost deja irosite in același demers, am decis ca e mai bine sa las locul altcuiva, cât mai repede, pentru a face ce trebuie, adică ceea ce eu nu știu.

Încă simt privirea disperata a omului care isi face treaba cu dăruire, profesionist, intr-un domeniu in care ar trebui sa fie de elita. Caut și strig după colacul de salvare!”, anunță generalul (r) Ștefan Dănilă.

Ștefan Dănilă, general (r) cu patru stele, fost pilot de MiG 21 Lancer și C-130 Hercules, fost comandant al bazelor aeriene 95 Bacău și 90 Transport Aerian, este singurul șef al SMG provenit din rândul Forțelor Aeriene. Generalul Dănilă a fost ”nr 1” militar al armatei în perioada 2011-2015.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button