JUSTITIE

Poliţiştii din Vaslui şi cei din R. Moldova vor patrula împreună pe drumurile publice din zona de frontieră

Poliţiştii din Vaslui şi cei din Republica Moldova vor patrula împreună pe drumurile publice din zona de frontieră. Cele două structuri implementează acum proiectul „Patrol”, este finanţat din fonduri europene, iar Poliţia din Republica Moldova este liderul proiectului.

Poliţiştii din Republica Moldova şi poliţiştii din Vaslui vor patrula în comun, în perioada următoare, pe drumurile din zona de frontieră a judeţului Vaslui. Documentul a fost semnat în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, al cărui scop principal este acela de a preveni şi combate conducerea cu viteză excesivă şi în stare de ebrietate.

Bogdan Gheorghiţă, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui: În vederea organizării activităţilor de la Hînceşti, Cahul şi Ungheni, din Republica Moldova, la Chişinău a fost semnat un Acord de Cooperare între Inspectoratul Naţional de Securitate Publică şi Inspectoratul Judeţean Vaslui, acest acord reprezententând un pas esenţial în ceea ce priveşte întărirea capacităţilor rutiere ale celor două instituţii şi consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova şi România.

Patrularea comună a acestor trasee din zona de frontieră este o abordare nouă în dialogul de cooperare dintre Poliţia Republicii Moldova şi cea din România, şi va permite ca poliţiştii să acorde sprijin operaţional transfrontalier pe ambele maluri ale râului Prut.

Bogdan Gheorghiţă: Activităţile de patrulare comună au caracter preventiv, iar în cadrul echipelor comune de patrulare, poliţiştii Inspectoratului Naţionale de Securitate Publică vor avea, pe teritoriul ţării noastre, rolul de observatori, urmând ca poliţiştii Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui să îndeplinească acelaşi rol când vor patrula pe teritoriul Republicii Moldova.

În acest sens, au fost achiziţionate, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, patru maşini de patrulare dotate integral cu tehnică modernă, inclusiv radare, laptopuri şi mijloace speciale.

Comentează

Back to top button