EXTERNE

Rusia a trimis-o pe Victoria Nuland să numere gropile din Manhattan

Subsecretarul de stat al SUA, Victoria Nuland, a declarat că, dacă ar fi rusoaică, s-ar fi așteptat ca guvernul să investească în construcții de drumuri, în educație și sănătate. În schimb însă, Kremlinul este ocupat să creeze o stare de criză și să trimită ”militari acolo, în zăpadă” (o aluzie la presupusa concentrare a trupelor ruse la granița cu Ucraina – n.r.), scrie Moskovski Komsomoleț.

În replică, reprezentanta oficială a MAE Rus, Maria Zaharova, i-a recomandat să rămână cetățean al Americii, dar să continue să se gândească la același lucru. În Statele Unite, educația și sănătatea sunt ”o problemă de nu o poți duce”.

”Calitatea învățământului american este ilustrativ demonstrată de declarațiile absurde și pline de greșeli ale reprezentanților Casei Albe. În timpul pandemiei, sistemul de sănătate al SUA a demonstrat clar nivelul său atât populației țării, cât și întregii lumi”, a scrie Zaharova pe rețeaua socială Telegram.

De asemenea, ea a sfătuit-o pe Nuland să se preocupe de starea drumurilor din SUA și să înceapă cu New-Yorkul. Maria Zaharova a arătat că asemenea ”gropi” ca în Manhattan nu există în nici un alt mare oraș din lume.

Reprezentanta MAE rus a propus ca banii necesari să fie obținuți din reducerea bazelor americane din Europa. Zaharova a mai sugerat să fie sistată finanțarea ”revoluțiilor colorate” și să nu se mai cheltuiască fonduri pentru susținerea unor impostori precum Juan Guaido sau Svetlanta Tihanovskaia.

Comentează

Back to top button