EXTERNE

Rusia a trimis-o pe Victoria Nuland să numere gropile din Manhattan

Subsecretarul de stat al SUA, Victoria Nuland, a declarat că, dacă ar fi rusoaică, s-ar fi așteptat ca guvernul să investească în construcții de drumuri, în educație și sănătate. În schimb însă, Kremlinul este ocupat să creeze o stare de criză și să trimită ”militari acolo, în zăpadă” (o aluzie la presupusa concentrare a trupelor ruse la granița cu Ucraina – n.r.), scrie Moskovski Komsomoleț.

În replică, reprezentanta oficială a MAE Rus, Maria Zaharova, i-a recomandat să rămână cetățean al Americii, dar să continue să se gândească la același lucru. În Statele Unite, educația și sănătatea sunt ”o problemă de nu o poți duce”.

”Calitatea învățământului american este ilustrativ demonstrată de declarațiile absurde și pline de greșeli ale reprezentanților Casei Albe. În timpul pandemiei, sistemul de sănătate al SUA a demonstrat clar nivelul său atât populației țării, cât și întregii lumi”, a scrie Zaharova pe rețeaua socială Telegram.

De asemenea, ea a sfătuit-o pe Nuland să se preocupe de starea drumurilor din SUA și să înceapă cu New-Yorkul. Maria Zaharova a arătat că asemenea ”gropi” ca în Manhattan nu există în nici un alt mare oraș din lume.

Reprezentanta MAE rus a propus ca banii necesari să fie obținuți din reducerea bazelor americane din Europa. Zaharova a mai sugerat să fie sistată finanțarea ”revoluțiilor colorate” și să nu se mai cheltuiască fonduri pentru susținerea unor impostori precum Juan Guaido sau Svetlanta Tihanovskaia.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button