POLITICĂ

Când îl sacrifică Maia Sandu pe impostorul Andrei Spînu!? Facturile la gaz au explodat

Vicepremierul Andrei Spînu spune că este în discuţii cu preşedintele Gazprom, Alexei Miller pentru a obţine o vacanţă a plăţilor pentru gazul procurat. Andrei Spînu a devenit de câteva luni agentul de propagandă al Gazprom în Republica Moldova. Surse avizate confirmă că Spînu ar fi pe statul de plată al rușilor de aici și contractul păgubos pentru gazul rusesc.

Mai mult, acest contract dubios are acte adiționale despre care moldovenii nu au fost informați. Prețul gazului va urca din luna ianuarie la 647 de dolari pentru mia de metri cubi, dublu față de prețul oferit de Gazprom României. Maia Sandu tace, în timp ce moldovenii își pun întrebări tot mai des despre credibilitatea Guvernului PAS. Guvernul PAS a dus către un dezastru previzibil pentru specialiști însă Maia Sandu și presa aservită au avut grijă să acopere incompetența guvernului Gavriliță.

Situația va deveni explozivă la Chișinău în momentul când oamenii nu vor avea cu ce să își mai achite facturile.

Andrei Spînu spune că Gazprom, în calitate de principal acţionar al Moldovagaz, ar putea face o concesie în favoarea Republicii Moldova. În luna ianuarie Republica Moldova achită un preţ de achiziţie a gazului de 646 dolari pentru o mie de metri cubi. Tariful de 11,08 lei, cu TVA inclus, pe care-l achită cetăţenii pentru gazele naturale a fost calculat la un preţ de achiziţie de 450 de dolari.

Diferenţa dintre preţul de achiziţie şi tarif determină autorităţile de la Chişinău să ceară ruşilor o mică vacanţă a plăţilor. Moldovagaz este în incapacitatea de a achita la data de 20 ianuarie, avansul pentru luna în curs. „Din cele 63 de milioane care trebuie să fie achitate până la data de 20 s-a reuşit acumularea sumei de aproximativ 30 de milioane.

30 – 32 de milioane este diferenţa pe care Moldovagaz nu va reuşi, probabil, s-o acumuleze. Am discutat cu Alexei Miller că situaţii din astea au mai fost şi este logic ca Gazprom în calitate de acţionar majoritar, care controlează 65% din acţiunile Moldovagaz, să ofere o vacanţă de plată, să ne ofere un termen prelungit până pe 20 sau până la finalul lunii februarie ca Moldovagaz să poată să-şi onoreze toate plăţile”, a spus Andrei Spînu în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chişinău.

Comentează

Back to top button