POLITICĂ

Fenechiu îl apără pe Ciucă: Este un om serios, nu-l cred în stare să plagieze

Daniel Fenechiu, a sărit în apărarea premierului Ciucă după ce jurnalista Emilia Şercan l-a acuzat pe acesta că a plagiat o parte consistentă din lucrarea de doctorat: „Este un om serios, nu-l cred în stare să plagieze, nu a furat niciodată startul”, a susţinut Fenechiu, la RFI.

”Am văzut declaraţia primului-ministru, generalului Ciucă, care spune că a muncit pentru doctorat şi că doctoratul e rezultatul muncii lui şi nu al unor manopere dolosive şi la modul cum îl cunosc pe generalul Ciucă, înclin să-i dau dreptate. Adică omul este un personaj care în viaţă a muncit pentru rezultatele care le-a obţinut. E un om care din informaţiile care le am nu a furat niciodată startul, nu s-a băgat în faţă, nu a folosit manevre dolosive, e un om care a muncit pentru ce a făcut şi de aia a şi fost de altfel apreciat la nivel militar şi uman”, a afirmat Fenechiu.

Senatorul liberal l-a mai apărat pe Ciucă susţinând că ”în anii 90, când volumul de informaţii era mult mai mic, când erau foarte puţine lucrări de specialitate, oamenii ca să poată să facă o lucrare de diplomă, o lucrare de licenţă, trebuiau să se documenteze din lucrările care apăruseră până la data respectivă, pentru că de regulă, cărţile se fac din cărţi, cu menţionarea sursei, cu diverse lucruri. În momentul în care ai o bibliografie care nu este extrem de amplă şi în momentul în care îţi faci temele, îţi faci treaba, există extrem de uşor posibilitatea ca anumite preluări pe care le ai să semene cu alte texte din diverse lucrări de specialitate asemănătoare sau cu teme, să zic aşa, chiar identice. Este un proces cât se poate de firesc (…). Nu-l cred în stare pe generalul Ciucă să plagieze, îl ştiu un om serios şi cred că în timp se va lămuri foarte bine această situaţie”, a punctat liberalul.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

1 comentariu

Comentează

Back to top button
%d blogeri au apreciat: