POLITICĂ

Președintele Iohannis încearcă să îl salveze pe Ciucă printr-o escrocherie

Președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae au repetat împreună aceeași minciună prin care solicită analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp. Nu Comisia de Etică a UNAp trebuie să verifice teza de doctorat ci CNATDCU, singura instituție abilitată care poate da un verdict. Prin această escrocherie Ciucă și Iohannis speră să păcălească opinia publică, respectiv salvarea onoarei pe care premierul nu o are.

Ce minciuni spune Iohannis

„Ca urmare a solicitării dumneavoastră, vă comunicăm următoarele: preşedintele Klaus Iohannis îşi menţine poziţia reiterată în nenumărate declaraţii publice privind combaterea fenomenului plagiatului şi importanţa integrităţii academice. Preşedintele României consideră corectă şi necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp, orice demers menit să clarifice suspiciunile formulate în spaţiul public fiind binevenit”, arată şeful statului în poziţia transmis de către Administraţia Prezidenţială, la cererea News.ro.

Conform sursei citate, „până la o decizie finală a instituţiilor abilitate, preşedintele Klaus Iohannis nu va mai face alte precizări pe acest subiect”.

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138, relatează Press One.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button