POLITICĂ

După ce a făcut praf Educația, Cîmpeanu s-a făcut doctor: Ponderea copiilor internaţi cu afecţiuni Covid este 8,6%

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis, joi seară, citând date ale Ministerului Sănătăţii, că ponderea copiilor internaţi cu afecţiuni Covid este 8,6% din totalul internărilor. De asemenea, gradul de ocupare a paturilor Covid, în funcţie de care se decide trecerea în online a unităţilor de învăţământ, variază între 4%, în Mehedinţi, şi 39% în Suceava. În Capitală, gradul de ocupare este în continuare 16%. Se pare că Sorin Cîmpeanu a trecut de la educație la medicină având în vedere că e preocupat de atribuțiile lui Rafila. Poate ar trebui să îl anunțe cineva că a făcut praf educația în pandemie unde circa 1 milion de copii nu au avut acces la școala online.

”La nivelul zilei de ieri, 18 Ianuarie, conform informării oficiale furnizate de Ministerul Sănătăţii, erau spitalizaţi 337 copii din totalul de 3.896 persoane internate cu afecţiuni Covid, adică 8,6% din totalul pacienţilor Covid internaţi. Astăzi, 19 Ianuarie, ponderea copiilor internaţi cu afecţiuni Covid este practic aceeaşi – 8,6%”, a transmis, joi seară,Sorin Cîmpeanu.  

Ministrul Educaţiei precizează că ponderea copiilor din totalul populaţiei României este de 17,6%. 

”În concluzie, ponderea copiilor internaţi este mai puţin de  jumătate în raport cu media naţională”, a mai declarat ministrul Educaţiei.  

Potrivit acestuia, gradul de ocupare a paturilor destinate pacienţilor Covid variază între 4% (Mehedinţi), 7% (Brăila, Covasna şi Gorj) şi 39% (Suceava). 

Potrivit datelor oficiale, Bucureşti-Ilfov se menţine la 16% grad de ocupare a paturilor destinate pacienţilor Covid. 

Gradul de ocupare al paturilor Covid din fiecare judeţ, în ziua de joi, este luat ca punct de referinţă pentru trecerea în online a unităţilor de învăţământ.  

Decizia se ia când gradul de ocupare ajunge la 75%.  

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button