SOCIAL

Angajații STB nu vor să iasă din GREVĂ

Nici la această oră șoferii de tramvaie, autobuze și troleibuze nu au ieșit pe traseele din capitală pentru a-i prelua pe călători. Acest lucru se întâmplă în pofida faptului că Tribunalul București a dispus, de mai bine de două ore, ca activitatea în transportul public să fie reluată imediat în Capitală.

Primarul Nicușor Dan are acționat pe Facebook, cu puțin timp în urmă, subliniind că lucrul trebuie reluat imediat, iar mijloacele de transport să fie puse în funcțiune. Nicușor Dan și-a exprimat speranța că ”nimeni, niciun lider de sindicat, niciun sindicalist controlat politic nu va îndrăzni să sfideze o decizie a instanței și să incite în continuare la grevă”.

La circa două ore de la decizia instanței nu avem niciun semn că s-ar pregăti reluarea transportului în comun de suprafață din București, serviciul public de care ar trebui să beneficieze sute de mii de bucureșteni, unii, cu siguranță, încă sunt la serviciu și își pun problema cu ce vor ajunge acasă. Cel puțin la Depoul Dudești, depoul de tramvaie, nu se întâmplă nimic. Tramvaiele sunt oprite, porțile sunt închise, iar sindicaliștii au spus că, deși au auzit că s-a dat o decizie executorie a instanței, care trebuie pusă în aplicare de îndată, rămâne ca sindicatul să-i consulte și, în urma consultărilor să ia o decizie pentru o eventuală revenire pe traseu.

În această dimineață șoferii de pe autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din capitală au declanșat o grevă generală, fiind nemulțumiți că nu li s-au majorat salariile. Acțiunea lor a afectat sute de mii de bucureșteni și încă îi afectează.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button