POLITICĂ

Bogdan Aurescu, cu capul plecat în fața lui Macron

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu salută declarația președintelui francez Emmanuel Macron privind disponibilitatea Franței de a participa la prezența militară a NATO în România.

„Dacă ne uităm la decizia Franţei, pot să vă spun că există demersuri pe care domnul preşedinte Iohannis le-a făcut. Ultima oară într-o discuţie pe care a avut-o cu preşedintele Macron în marja Consiliului European din decembrie, la rândul meu am discutat la reuniunea ministerială NATO de la începutul lunii decembrie de la Riga cu oficiali aliaţi, cu comandantul suprem aliat pentru forţele NATO din Europa, am discutat apoi cu ministrul de Externe francez (…).

Mă bucur foarte mult că avem această decizie a Franţei de principiu, dar care este foarte importantă pentru că ea arată soliditatea parteneriatului nostru strategic”, a declarat ministrul Bogdan Aurescu.

„La fel, în ceea ce priveşte anunţul pe care preşedintele Biden l-a făcut ieri şi care este un anunţ foarte important. El vine de asemenea în urma unor demersuri pe care preşedintele le-a făcut de-a lungul timpului(…). În ceea ce priveşte prezenţa consolidată pe flancul estic, din punctul meu de vedere ea ar trebui să se producă curând. Sigur că depinde de un proces de planificare, care are loc la nivel militar atât în cadrul Alianţei Nord Atlantice cât şi în relaţia cu Statele Unite, sau în relaţia cu Franţa”, a mai spus ministrul Afacerilor Externe.

„Această consolidare şi aceste anunţuri pe care preşedintele american şi preşedintele francez le-au făcut au şi un rol important de descurajare în actualul context de securitate foarte complicat”, a mai declarat Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, la Antena 3.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button