OPINII

Când îl saltă procurorii DNA pe Nicușor Dan, cel mai nepopular primar al Bucureștiului?

Nicușor Dan, cel mai nepopular primar al Bucureștiului, îi concurează grav și neobosit la miserupism pe primarii anilor ’90 gen Viorel Lis sau Crin Halaicu și pe Gabriela Firea la opacizarea administrației, nume de tristă amintire. Primarul Noului București refuză să detensioneze situația cu greva de la STB și, mai nou, se trezește cu DNA în birou. Ups.1. Ok, STB nu e perfectă, chiar din contră. – notează Rezistența Urbană.

Prețul călătoriei e mai mult decãt dublu, comparat cu nivelul de preț dinaintea administrației curente. Nu există transport în comun integrat, noduri intermodale, suficiente conexiuni cu metroul, salubritatea e cam praf, dar asta nu înseamnă că angajații STB n-au dreptul să-și ceară drepturile salariale legale. Prefectul capitalei a spus că știa de greva de la STB de aseară și că l-a sunat de îndată pe primar, care nu s-a deranjat să răspundă, nici să sune înapoi. La fel, Nicușor refuză dialogul cu sindicaliștii STB, pentru a aplana conflictul. Bine, Nicușor refuză în general dialogul. Nu a ținut nicio audiență cu cetățenii de când e primar și s-a baricadat în Primărie. Exact ca Firea.

Dă Block pe Facebook, pe pagina oficială a primarului, oamenilor care ridică probleme relevante și-i contestă nivelul de competență. Ca Firea, ups. Ce bine că Nicușor are mașină de serviciu cu șofer, totul plătit de cetățenii afectați de greva de la STB.2. Nicușor Dan s-a poziționat mereu în favoarea DNA, mai ales în era Kovesi, ignorând abuzurile și excesele evidente ale instituției.

Azi, conform DNA, asupra Primarului Salvator planează suspiciuni că ar fi făcut angajări ilegale la PMB. Ups. De-asta s-a trezit Nicușor cu DNA în biroul-cetate unde-și face veacul. Un exemplu cel puțin ciudat de angajare e cea a numirii președintelui ONG-ului ARCEN, Edmond Niculușcă, în funcția de director adjunct al Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), prin detașare sub semnătura primarului, din funcția de consilier personal pe care o ocupa Niculușcă până atunci. Niculușcă, având studii de imagine și teologie ca background academic, nu e deloc potrivit într-un post dintr-un domeniu extrem de tehnic, unul incidental foarte sensibil în București, oraș cu risc seismic.

De când e Niculușcă pe post detașat de Nicușor, la AMCCRS nu s-au plătit salariile și în capitală nu s-a consolidat un singur imobil cu risc seismic în acest mandat. Ce bine că ARCEN face „proiecte de awareness al riscului seismic” pe banii PMB. Coincidență. Edmond Niculușcă, altcumva un justițiar anticorupt protestatar, a dat bir cu fugiții unde a văzut cu ochii din clădirea Primăriei, numai să nu se intersecteze cumva cu cei de la DNA.

Absolut jenantă această fugă. Cum se face că oamenii care o ard providențiali și salvatori se tem de instituțiile pe care le-au susținut uneori foarte vocal?Urmărim cu atenție și îngrijorare pocinogul de la Primăria Mare. Toate partidele politice care, din motive doar de ele cunoscute, îl mențin în funcție pe Nicușor Dan la PMB, sunt vinovate în solidar de catastrofa administrativă din capitală.

Totuși, nu există proteste sau deranj public, semn că populația din București mai duce 2 ani cu Nicușor Dan primar. DNA, Primarul Perfect nu ni-l lua!

Comentează

Back to top button