SOCIAL

Deși își încălzește locuința cu sobă cu lemne, o bătrână din Vaslui a primit o factură la gaz de 6,7 milioane de euro

O bătrână din Vaslui a avut parte de un șoc atunci când a primit factura la gaze pentru decembrie 2021: 6,7 milioane de euro. Uimită, femeia a luat legătura cu furnizorii.

Deși își încălzește locuința cu sobă cu lemne, iar consumul de gaze constă în folosirea aragazului pentru gătit și centrala pentru încălzitul apei, bătrâna din Vaslui a primit factura de 6,7 milioane de euro, pentru o singură lună, decembrie 2021.

Concret, pe factură era tipărit un consum de 146.525,153 MWH, de la indexul de 1.251 mc la ultima citire, la un index de 13.626.428 mc.

Furnizorii și-au recunoscut greșeala, dar au emis o altă factură mare bătrânei

Speriată, bătrâna și-a sunat fiul și l-a înștiințat de ceea ce i s-a întâmplat, iar mai apoi a luat un mijloc de transport și s-a dus să ceară explicații la ghișeele Gaz Est.

”Săptămâna trecută, când a primit mama factura, eu eram în alt colț al țării. M-a sunat panicată că a venit factura la gaz, de 33 milioane lei vechi.

Săraca, era atât de bulversată citind atâtea cifre și probabil că nu îi venea să creadă că, de fapt, factura e în lei noi”, a declarat Gabriel Mereuță, băiatul bătrânei, pentru Ziarul de Vaslui.

După alte drumuri ale bătrânei, furnizorul a emis o factură de 200 lei

Ajunsă la furnizorul de energie, reprezentanții Gaz Est au recunoscut în primă fază că s-a produs o eroare, iar după o recalculare, au emis o altă factură, dar tot ireală, în valoare de 1.700 de lei, în raport cu consumul înregistrat.

Astfel, au urmat alte drumuri, alte cereri și nervi ai femeii, care în final a reușit să obțină o facturare potrivită: 200 lei.

”Nu au fost probleme. Au recunoscut că este o eroare și au emis o factură, de 1.700 lei. Normal, și aceea era mult prea mare.

În final, după un alt drum, a fost emisă o factură de 200 lei. E bine că totul s-a terminat cu bine, chiar dacă asta a însemnat nervi, timp și câteva drumuri pentru o femeie de 70 ani.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button