POLITICĂ

Administrația Străzilor amendată după moartea fetiței de 11. Șeful AS a fost numit de Nicușor Dan și e din PMP

Bârgău Marian conduce Administrația Străzilor din București, a fost membru de partid în PMP-ul lui Băsescu și nu are nicio experiență în adminsitrare publică. Acesta primește un salariu de peste 150 de mii de lei pe an, dar pretinde că Administrația Străzilor nu are bani să vopsească o trecere de pietoni.


Administrația Străzilor a fost amendată de polițiștii Brigăzii Rutiere București la cinci zile după accidentul din Bulevardul Laminorului, unde în urmă cu o săptămână, Raisa, fetița de 11 ani a murit după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni de un polițist. Brigada Rutieră a Capitalei a informat încă din 2021 Administrația Străzilor că trecerea de pietoni pe care fetița a fost ucisă nu este corect semnalizată, așa cum a dezvăluit la două zile după accident.

Ce amendă a primit Administrația Străzilor

Reprezentanții Brigăzii Rutiere au transmis, în septembrie 2021, Administrației Străzilor o adresă în care aratău că trecerile pentru pietoni din Laminorului nu sunt corect marcate. În schimb, Administrația Străzilor a trimis anul trecut un document în care anunța bugetul instituției și explica faptul că nu are bani pentru remedierea problemelor semnalate de polițiști. Marți și miercuri, polițiștii rutieri au mers în zona Laminorului unde au identificat mai multe abateri care reprezintă treceri de pietoni slab vizibile și semne de circulație care nu erau recondiționate.

În consecință, în cele două zile, polițiștii Brigăzii Rutiere au sancționat instituția din cadrul Primăriei Generale cu șapte sancțiuni a câte 20 de puncte amendă fiecare, potrivit unor surse judiciare. Suma totală a amenzilor este de 20.300 lei.

Trecerea de pietoni pe care a fost spulberată Raisa are în continuare „zebra” ștearsă

În intersecția de pe Bulevardul Laminorului, locul în care Raisa a fost lovită și apoi târâtă aproaximativ 50 de metri, trecerea de pietoni este în continure nemarcată. Vopseaua de pe „zebră” s-a șters de-a lungul timpului, iar Administrația Străzilor nu a refăcut marcajul.

Cu toate că există indicatoare rutiere pe stâlpi care semnalizează trecerile de pietoni, pe Bulevardul Laminorului am descoperit 13 treceri de pietoni care au vopseaua ștearsă în proporție de 80 la sută. La o singură trecere „zebra” este vizibilă pe jumătate.

Mai mulți locuitori din zonă au cerut refacerea marcajelor de pe stradă, mai ales în locurile cu risc de accidente. Aceștia spun că de-a lungul timpului au mai avut loc accidente minore, inclusiv accidente provocate de motocicliștii care circulă cu viteză pe timpul nopții. În plus, oamenii spun că zona este una foarte circulată, iar în fiecare minut trec zeci de mașini de-a lungul bulevardului.

Dacă instanța va stabili că Administrația Străzilor, deși știa de lipsa marcajelor care să indice pe stradă că în locul unde a avut loc accidentul este trecere de pietoni, nu a făcut nimic, cel mai probabil va fi considerată parte responsabilă civilment și obligată să plătească daune în solidar cu cei care vor fi găsiți vinovați pentru moartea Raisei și rănirea colegei ei, Marina.

Marian Aurelian Bârgău a fost trimis de Nicușor Dan pe funcția de director al Companiei Administrației Străzilor. Din CV-ul său reiese că a studiat facultățile de management și drept, la Universitatea Româno-Americană. De asemenea, are și un doctorat în management la „celebra” și „renumita” Universitatea din Târgoviște. Până să ajungă la conducerea companiei municipale din București, Bârgău a ocupat funcția de director la o editură și a fost agent vânzări

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button