POLITICĂ

Ca să scape de ”dosarul FSB” de la DNA, Tomac predă la cheie PMP-ul lui Iohannis

Eugen Tomac este acuzat de procurori de abuz în serviciu şi uz de fals, pentru că ar fi cheltuit nejustificat mii de euro pe vremea când era preşedinte al Departamentului Românilor de Pretutindeni. Mai mult, liderul PMP, Eugen Tomac, a facilitat acordarea a peste 170 de mii de cetățenii române unor cetățeni ruși și ucraineni, mulți fiind suspectați ca agenți ai serviciilor de informații de la Moscova.

„Pentru a scăpa de dosarele penale Eugen Tomac încearcă din răsputeri să îl debarce pe Cristian Diaconescu din fruntea PMP, pentru a-i oferi la cheie partidul lui Klaus Iohannis”, susțin pentru 10tv.ro surse din interiorul partidului.

Dosarul FSB s-a deschis la sesizarea Corpului de Control al Guvernului.

Numele lui Eugen Tomac apare inclusiv în mai multe note contrainformative care  ar confirma  pe deplin concluziile ”deciziei istorice” a Anei Birchall, fostul minsitru al Justiției care a ”rupt pisica” fenomenului acordării a sute de mii de cetățenii de către ANC pentru ruși și ucraineni fără nicio legătură cu statul român!

127.000 de ruși făcuți români de Tomac peste noapte

Agențiile partenere de peste Ocean au transmis la București îngrijorarea față de descoperirea Anei Birchall, după ce fostul ministru al Justiției a sesizat organele de urmărire penală cu privire la identificarea unei filiere de la vârful Autorității Naționale pentru Cetățenie, prin care s-a acordat cetățenia română pentru 127.000 de ruși și ucraineni! Iar presiunea americană a crescut odată cu informarea că printre cei 127.000 de noi români care au împânzit astfel întreaga Uniune Europeană s-ar afla infiltrați numeroși agenți acoperiți ai serviciilor secrete rusești FSB, GRU și SVR! Mai mult chiar, tot americanii ar fi luat foc când ar fi aflat că în spatele unui troc politic între Ludovic Orban și Eugen Tomac pentru voturile PMP din Parlament, premierul i-ar fi ”predat” ANC-ul acestuia din urmă.

Numai că structurile contrainformative au intrat în stare de alertă zero după ce ar fi fost trase de mânecă tot de către americani că serviciile secrete rusești ar fi declanșat chiar sub nasul guvernului român o minuțioasă operațiune de ștergere a urmelor. Operațiune care ar fi debutat prin unele din numirile de la vârful Autorității Naționale pentru Cetățenie, fiind astfel ”documentate” legăturile primejdioase ale ”triunghiului” Lenghel – De Mezzo – Gându. Iar cea mai bună confirmare a informațiilor ”Național” a venit imediat din chiar partea premierului Ludovic Orban, cel care după solicitarea unei ”perii” informative a reacționat prompt prin demiterea liberalului Mario de Mezzo. Teama că mâna cea lungă a oligarhilor ruși care activează în România la adăpostul ALRO Slatina ar fi putut ajunge la chiar vârful ANC, convingându-l pe Orban să ia măsuri drastice și să ofere tot sprijinul guvernamental procurorilor anticorupție.

Dar și structurilor contrainformative care au descoperit că pe lângă ”umilința” primită din partea FSB, GRU și SVR, sistemul de siguranță națională ar fi fost penetrat, în scandalul ”cetățeniilor acoperite” și de către serviciile secrete ucrainene. Printr-o grupare monitorizată de multă vreme de către SIE într-un complicat caz de falsificare de monedă… Și care ar avea ”plantați” agenți acoperiți la niveluri extrem de îngrijorătoare ale statului român, cu toții promovați pe filiera Ucraina – Republica Moldova – România. Cu toate că în perioada vizată acum de ancheta procurorilor, monitorizarea spațiului transfrontalier pe zona de Est din partea SRI îi revenea chiar actualului prim-adjunct, Răzvan Ionescu…

Originar din comuna Babele (Oziornoe) din raionul Ismail, regiunea Odesa, aflată în sudul Basarabiei (azi Ucraina), Tomac a făcut studii la București.

A devenit membru al PDL în 2008, deţinând şi funcţia de prim-vicepreşedinte al Organizaţiei PDL Diaspora (2008-2012). A demisionat din partid la 19 iulie 2013, pentru a se înscrie în Fundaţia Mişcarea Populară, devenită Partidul Mişcarea Populară (PMP).

În cadrul PMP, a deţinut funcţiile de: preşedinte al Partidului Mişcarea Populară (iul. 2013 – iun. 2014; febr.-oct. 2015); vicepreşedinte al PMP (iun. 2014-febr. 2015), preşedinte executiv al PMP (din oct. 2015) pana in decembrie 2020 cand si-a dat demisia după ce partidul (PMP) nu a reușit să atingă pragul electoral și a intrat în Parlament.

 • 02/07/2019-pana in prezent : deputat în Parlamentul European
 • 12/2016-06/2019 : deputat în Parlamentul României
 • 12/2012-12/2016 : deputat în Parlamentul României, circumscripția 43 Diaspora
 • 12/2012-09/2013 : președinte al Comisiei parlamentare pentru comunitățile de români din afara granițelor țării
 • 2012 : consilier de stat, cancelaria Președintelui, Administrația Prezidențială
 • 2010-2012 : secretar de stat, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Guvernul României
 • 2009-2010 : secretar de stat, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Ministerul Afacerilor Externe
 • 2007-2008 : asistent, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni
 • 2006-2007 : expert, responsabil pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Administrația Prezidențială
 • 2004-2006 : redactor, revista Magazin Istoric
 • 2005 : coordonator al studiului „Focus on Romanians”, raport privind situația românilor de pretutindeni, aspecte privind discriminarea românilor din vecinătatea României și din diaspora.

Dosarul este spre finalizare și surse judiciare confirmă o iminentă punere sub acuzare a  fostului preşedinte al PMP, Eugen Tomac, de aici și disperarea sa de a subordona partidul sub umbrela PNL și a președintelui Klaus Iohannis.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button