POLITICĂ

Greva continuă! Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din București nu au ieșit pe traseu nici vineri

Deși Tribunalul din București a suspendat protestul, greva de la STB continuă pentru a doua la rând.

Greva de la Societatea de Transport București (STB) continuă și vineri, în ciuda deciziei instanței de suspendare a protestului.

Pentru a doua zi consecutiv, niciun autobuz, tramvai sau troleibuz nu circulă la prima oră a dimineții.

De la primele ore ale dimineții, primarul Nicușor Dan s-a deplasat la sediul STB, unde urmează să aibă discuții cu angajații și conducerea STB pentru reluarea circulației.

Directorul STB a depus plângere penală

Directorul STB a depus plângere penală pentru greva de joi, împotriva sindicașiștilor. Plângerea a fost depusă la Bridgada Transporturilor, iar ea vizează încălcarea legii dialogului social.

Ulterior, aceasta va ajunge la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

STB acuză că nu au existat pașii pentru o grevă legală. 

Dacă se dovedește că este așa, iar cei care au organizat greva se fac vinovați, ei pot plăti o amendă sau pot petrece chiar între o lună sau un an în închisoare.acum 11 ore

Mesajul STB pentru angajații în grevă. Ce solicită compania

Societatea de Transport București a transmis un comunicat, joi seară, în care îi anunță pe angajați că trebuie să respecte decizia Tribunalului București, iar activitatea trebuie reluată imediat.

„Ca urmare a hotărârii Tribunalului București prin care instanța de judecată dispune suspendarea grevei declanșate la Societatea de Transport București STB SA și reluarea de îndată a activității, angajații societății au obligația de a respecta decizia instanței și de a ieși în traseu conform itinerariului și foii de parcurs”, a transmis compania.

Mai mult, STB a transmis că le cere în mod public angajaților să își reia activitatea, în timp ce le dă asigurări bucureștenilor că vor fi luate „toate măsurile legale posibile” pentru ca autobuzele, troleibuzele și tramvaiele să revină pe trasee.

„STB SA face apel la simțul de responsabilitate al angajaților săi și le solicită în mod public acestora să reia imediat activitatea de transport public.

De asemenea, îi asigurăm pe bucureșteni că vom lua toate măsurile legale posibile pentru revenirea la normalitate”, a mai informat compania.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button