POLITICĂ

Greva șoferilor STB continuă și în weekend

Locuitorii Capitalei nu vor avea la dispoziție nici în acest weekend mijloace de transport în comun de suprafață, cele două runde de discuții cu primarul general au eșuat, iar sindicatul reprezentativ din Societatea de Transport București a decis să continue protestul.

Protestatarii ignoră decizia de astăzi a Tribunalului, care a stabilit că protestul este ilegal și a dispus cu titlul executoriu reluarea imediată a activității.

Capitala rămâne paralizată din cauza grevei de la STB, chiar dacă de azi de dimineață Nicușor Dan, dar și directorul STB, Adrian Criț, s-au întâlnit cu angajații companiei de transport discuțiile nu au avut niciun rezultat, iar bucureștenii trebuie să se pregătească de un weekend fără transport în comun. În urmă cu câteva ore, cel care a inițiat greva, liderul de sindicat Vasile Petrariu, a făcut câteva declarații la ieșirea din Primăria Capitalei.

Vasile Petrariu: Din păcate, noi o să le transmitem salariaților, care ne așteaptă la unități curioși să vadă poziția primarului general. Aceste declarații și poziții belicoase care instigă nu ajută cu nimic.

Din cauză că discuțiile au eșuat și că nu există înțelegere din partea angajaților STB, Nicușor Dan cere intervenția Parchetului General pentru ca liderii de sindicat vinovați de acest blocaj al transportului public în plină pandemie să fie trași la răspundere.

Nicușor Dan: Suntem în ipoteza unei greve ilegale organizată de sindicatul reprezentativ. Solicit Parchetului să urgenteze măsurile împotriva persoanelor și în special a domnului Petrariu, care a organizat acest acel ilegal cu consecințe grave pentru bunul mers al activități în București.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button