POLITICĂ

Iohannis se consultă cu Ciucă pe tema securității pe flancul estic

Presedintele Klaus Iohannis se va întâlni, vineri, la ora 13.00, cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, pentru a discuta situaţia de securitate de pe Flancul Estic al NATO, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Întâlnirea va avea loc la ora 13.00. 

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat, în urmă cu o zi, în mesaje transmise pe Twitter, anunţul preşedintelui francez Emmanuel Macron privind disponibilitatea acestei ţări de a participa la prezenţa militară avansată a NATO în România şi „anunţul explicit” al şefului statului american, Joe Biden, privind sporirea prezenţei militare americane, „dacă situaţia de securitate se deteriorează”.

Preşedintele francez Emannuel Macron a anunţat miercuri seară disponibilitatea Franţei de a participa la o prezenţă militară avansată a NATO în România.

“Am arătat disponibilitatea noastră de a merge mai departe, în cadrul NATO, de a ne angaja în noi misiuni şi de a ne asuma responsabilitatea în misiuni de tip prezenţă avansată, consolidată, mai ales în România”, a declarat preşedintele francez.  într-un discurs în faţa militarilor din Haguenau (Alsacia).

Şi preşedintele SUA Joe Biden a declarat, într-o conferinţă de presă, că va fi crescută prezenţa militară în Polonia şi România, în contextul situaţiei de la frontierele Ucrainei, pentru că există o obligaţie în termenii Articolului 5 din Tratatul NATO, de a apăra aceste state, precizând că nu există o astfel de obligaţie faţă de Ucraina, deşi situaţia acesteia este îngrijorătoare.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button