EXTERNE

Unei femei i s-a cerut să coboare din avion din cauză că și-a dat masca jos să bea apă

Un pasager în vârstă de 68 de ani a dat în judecată compania aeriană cu care a zburat. Femeia spune că echipajul de zbor i-a solicitat să coboare din avion din cauza faptului că aceasta și-a dat jos masca de la gură ca să bea apă.

Medora Clai Reading, originară din Florida, în SUA, a acționat în instanță în urma incidentului produs și cere 10 milioane de dolari (echivalentul a 8,8 milioane de euro) despăgubiri. Pasagerul susține că fost dată jos din avion pe nedrept într-un zbor pe care l-a avut pe 7 ianuarie 2021, pe ruta Palm Beach (Florida) – Washington DC, scrie Euronews.

Pasagerul avea probleme medicale ce necesitau hidratare constantă

O însoțitoare de bord ostilă i-a cerut să-și păstreze masca pe gură și nas, în pofida problemelor medicale pe care femeia le are, ce includ o afecțiune a inimii și scăderea zahărului din sânge, necesitând ca ea să rămână hidratată permanent.

Compania aeriană Southwest încă procesează cererea și nu a dorit să comenteze în niciun fel asupra situației. Procesul pasagerului în instanța federală din Brooklyn diferă de cazurile întâlnite până acum.

Administrația Federală a Aviației a declarat că echipajele companiilor aeriene au transmis în 2021 5.981 de rapoarte privind pasagerii indisciplinați, inclusiv 4.290 de incidente legate de măști.

În plângerea formulată, Medora Clai Reading a spus că s-a oferit să-i arate însoțitorului de zbor carnetul de sănătate care constata scutirea medicală, dar i s-a răspuns „nu ne interesează”. Mai mult, restul echipajului a găsit motive În cele din urmă, pasagerului i s-a ordonat să coboare din avion, pe un fundal de râsete batjocoritoare ale unuia dintre piloții aeronavei.

Kristina Heuser, avocatul femeii spune că un „avion plin de martori” a văzut întâlnirea, iar unii s-ar putea să o fi înregistrat chiar. Heuser a catalogat comportamentul companiei Southwest ca fiind unul „ostil și abuziv” și a punctat că „nebunia creată în jurul COVID” nu ar trebui să depășească legile federale care protejează persoanele cu dizabilități medicale.

Astfel, avocatul susține că s-a încălcat Legea federală privind accesul transportatorilor aerieni și cea a drepturilor civile. Însoțitorul de bord, doi oficiali de poartă și pilotul sunt acum inculpați în dosar. Sursa foto: Unsplash

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button