Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ECONOMIE

3 milioane de case se încălzesc pe lemne, iar ministrul Energiei Popescu spune povești despre hidrogen produs din resurse regenerabile

Catastrofalul ministrul al Energiei, Virgil Popescu scrie pe facebook că a participat la o reuniunea informală a Consiliului Energie, la Amiens, Franța și că a discutat despre „eficiența energetică”.

Popescu spune că a subliniat interesul României pentru utilizarea hidrogenului ca sursă de energie cu emisii scăzute de carbon.

„Dezbaterile ministeriale au vizat și tema eficienței energetice în contextul negocierilor actuale la nivel european pe pachetul legislativ Fit for 55. Am susținut, alături de colegii mei din alte State Membre, importanța menținerii unui cadru flexibil pentru Statele Membre în alegerea celor mai rentabile măsuri din punct de vedere economic, cu considerarea circumstanțelor naționale.

În cadrul dejunului de lucru, am avut un schimb de opinii pe tema dezvoltării pieței hidrogenului în UE, ocazie cu care am evidențiat interesul României pentru accelerarea dezvoltării hidrogenului produs din surse regenerabile și cu emisii scăzute de carbon și a infrastructuri corespunzătoare”, a mai scris oficialul.

Amintim că peste 3 milioane de case din România se încălzesc pe lemne, iar românii plătesc printre cele mai mari prețuri din Europa pe energie. În ultimii 5 ani, regimul Iohannis a făcut tot posibilul ca toate companiile românești care produceau energie să fie falimentate.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button