POLITICĂ

Klaus Iohannis, primul președinte care nu respectă istoria și tradițiile poporului român

Klaus Iohannis a surprins, luni, 24 ianuarie a.c., când a decis să meargă să vorbească în Parcul Carol din București, la Mormântul Ostașului Necunoscut, în ziua în care românii și România aniversează Unirea Principatelor.

Decizia lui Iohannis este total neobișnuită, pentru că, până la el, niciun președinte nu a mai făcut așa ceva. Klaus Iohannis este primul președinte care nu respectă istoria și tradițiile poporului român. În principiu, la Mormântul Ostașului Necunoscut se depun coroane pentru evenimentele soldate cu victime din istoria țării, ori înfăptuirea Unirii din 24 ianuarie 1859 a fost una pașnică. Așadar, nu există niciun motiv pentru a fi depuse coroane cu flori.

În cei 8 ani în care a prins Ziua Unirii Principatelor, este pentru prima dată când președintele refuză să meargă în locurile simbol în care se fac manifestații publice sau cultural-religioase: Iași, Focșani și București. Conform agendei președintelui de pe site-ul Administrației Prezidențiale, Iohannis fie mergea la Iași, la manifestațiile din capitala Moldovei, fie participa la evenimentele de la statuia lui Alexandru Ioan Cuza de pe Dealul Patriarhiei, iar apoi mergea la slujba de Te Deum de la Catedrala Patriarhală.

Anul trecut, conform agendei citate, Iohannis nu a fost în public pe 24 ianuarie. În 24 ianuarie 2017, președintele României a lipsit de la evenimentele din țară pentru că a mers la ședințele Consiliului Europei. Trebuie precizat că, pe vremea când Traian Băsescu era președinte, s-a întâmplat să se suprapună Ziua Unirii Principatelor cu ședințele de la Strasbourg. Atunci, Băsescu a preferat să meargă la Focșani, la manifestațiile publice, iar apoi să plece spre Franța.

Președintele Traian Băsescu nu a depus niciodată coroană de flori în ziua aniversării Unirii Principatelor la Mormântul Ostașului Necunoscut în cei 10 ani de mandat, cum nici Ion Iliescu nu a făcut-o.

1 comentariu

Comentează

Back to top button
%d blogeri au apreciat: