POLITICĂ

SURSE: Cel care ar fi ordonat atacul asupra lui George Simion este primarul liberal, Mihai Chirica

Potrivit unor surse cel care ar fi ordonat atacul cu cerneală la adresa lui George Simion de Ziua Unirii este nimeni altul decât primarul Iașiului, Mihai Chirica. Acesta a fost extrem de deranjat de atacurile publice la adresa sa făcute de George Simion, mai ales că l-a numit PENAL în repetate rânduri. Lucian Harabagiu este numele celui care a comis atacul asupra lui George Simion.

Lucian Harabagiu nu a avut nimic de declarat în fața anchetatorilor și nici lui George Simion nu i-a spus nimic. Atacul a fost comandat de mafia locală având în vedere conflictele repetate între liderul AUR și liderii PNL Iași, Costel Alexe, Mihai Chirica și Alexandru Muraru. Numele Harabagiu pare comun la Iași, mai ales când ne gândim la un alt penal cu același nume, cumătru’ cu Mihai Chirica, Gabriel Harabagiu.

Lucian Harabagiu și-a șters toate conturile de socializare, pentru a nu fi descoperite conexiuni cu persoane publice locale.

Ce au spus autoritățile

Un bărbat, îmbrăcat cu o geacă cu glugă şi cu masca neagră pe faţă, în vârstă de 32 de ani a creat un moment care va rămâne în istorie. Potrivit unor surse, individul este inginer, şi alături de soţia sa, i-a aruncat cu cerneală în față copreşedintelui AUR, George Simion.

„În jurul orei 10.25, asupra unuia dintre participanții prezenți în Piata Unirii din Iași, la o manifestare publică nedeclarată, a fost aruncată o substanță lichidă de culoare albastră. În acest caz, două persoane au fost identificate și extrase din mulțime de către Poliția Locală a Municipiului Iași și au fost preluați de Secția 3 Poliție a Municipiului”, au transmis reprezentanții IJJ Iași.

Lucian Harabagiu

Emil Constantinescu, împroșcat cu cerneală acum 22 de ani

Incidentul de luni de la Iași, amintește de un eveniment similar petrecut în urmă cu aproape 22 de ani și care l-a avut ca victimă pe președintele de atunci al României, Emil Constantinescu.

Prima reacție a lui George Simion: Scuipatul boierului, pe obrazul lui Moș Ion Roată…

George Simion a avut o primă reacție după ce a fost murdărit pe față cu cerneală. Copreședintele AUR a spus că nu știe cine a aruncat cu cerneală în el, dar roagă forțele de ordine să nu-l amendeze.

”Eram în hora unirii și un individ a venit și a aruncat cu ceva albastru în mine. Nu mă tem, mă tem doar de Dumnezeu, suntem în mijlocul oamenilor, pot să arunce cu ce vor. În ultimii 30 de ani politicienii s-au temut de popor, nu trebuie să se teamă. Nu știu de ce a aruncat, nu mi-a zis nimic. Asta nu e motiv să ne strice sărbătoarea. Rog Poliția să nu îl amendeze pe individ, e o sărbătoare națională, dacă așa a vrut el să facă.. noi îl iubim!”, a declarat George Simion.

Comentează

Back to top button