POLITICĂ

AUR cere Guvernului să renunţe la starea de alertă

AUR cere Guvernului Ciucă să renunţe la starea de alertă, date fiind „gradul incontrolabil” de răspândire, precum şi „efectele cu mult mai uşoare” ale variantei Omicron a virusului SARS-CoV-2.

„AUR solicită Guvernului Ciucă să renunţe la starea de alertă, date fiind gradul incontrolabil de răspândire, precum şi efectele cu mult mai uşoare ale variantei Omicron a virusului SARS-CoV-2, menţinerea restricţiilor din perioada pandemiei este complet inutilă şi extrem de contraproductivă pentru întreaga societate românească”, precizează AUR într-un comunicat transmis, marţi, citat de Agerpres. .

AUR dă exemple de ţări precum Marea Britanie şi Irlanda, unde au fost ridicate deja restricţiile.

„Unele ţări europene – Marea Britanie şi Irlanda, de exemplu – au ridicat deja restricţiile. Pandemia intră în stadiul endemic. Toţi ne vom infecta în cele din urmă, însă varianta virală dominantă acum, Omicron, deşi se transmite comunitar foarte repede, se manifestă, de regulă, fără simptome sau cel mult cu forme mai uşoare decât ale unei gripe banale.

Dovadă stau scăderea semnificativă atât a cazurilor grave şi foarte grave din spitale, cât şi a numărului deceselor. Prim-ministrul Ciucă are şansa acum să pună capăt mult prea îndelungatei perioade în care drepturile şi libertăţile românilor au fost călcate în picioare sub pretextul combaterii unei boli care ne-a costat enorm, iar acum se stinge văzând cu ochii”, susţine deputatul George Simion, copreşedinte al AUR.

În context, AUR salută faptul că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a ajuns la concluzia că „aşa-zisul certificat verde de călătorie trebuie eliminat atât timp cât interdicţiile respective ‘nu adaugă valoare şi continuă să contribuie la stresul economic şi social’ în ţările care l-au impus”.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button