ACTUALITATEECONOMIE

Curtea de Conturi Europeană recomandă implemnetarea tehnologiei 5G în UE

Curtea de Conturi Europeană recomandă accelerarea implementării tehnologiei 5G în Uniune. Într-un raport special, publicat ieri, constată că statele membre au întârzieri considerabile în implementarea reţelelor de internet rapid, ceea ce pune în pericol realizarea obiectivelor stabilite de Bruxelles în ceea ce priveşte accesul şi acoperirea şi doar jumătate dintre ţările Uniunii au inclus obiectivele europene în strategiile lor naţionale privind introducerea reţelelor 5G – spune Annemie Turtelboom, membră a Curţii de Conturi Europene:

„Comisia Europeană a spijinit statele membre în atingerea obiectivelor de implemntare a tehnologiei 5G prin diferite iniţiative, consultanţă şi finanţare, dar nu a definit niciodată clar calitatea pe care o aşteaptă de la serviciile 5G. Acest lucru ar putea conduce la inegalităţi în ce priveşte accesul şi calitatea serviciilor în întreaga UE, mărind şi mai mult decalajul digital actual. Multe ţări membre pur şi simplu nu sunt pe drumul cel bun în privinţa implementării reţelelor 5G. Există întârzieri aproape peste tot. În acest ritm este foarte puţin probabil ca obiectivele stabilite pentru actualul deceniu să fie atinse.”, a declarat Annemie Turtelboom.

Se estimează că tehnologia 5G va contribui cu de până la 1.000 de miliarde de euro la PIB-ul european până în 2025, are potenţialul de a crea sau de a transforma până la 20 de milioane de locuri de muncă în toate sectoarele economice – mai notează Curtea de Conturi Europeană în acest raport special.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button