POLITICĂ

Poliția stă de pază noaptea în secret la statuia lui Iohannis: Recent a fost vopsită în tricolor

De mai bine de trei luni, de când statuia celui care a fost Samuel von Brukenthal a fost murdărită cu vopsea, un echipaj al Poliției locale Sibiu o păzește de aproape în fiecare noapte. Asta deși la 20 de metri de statuie există un alt dispozitiv al Poliției locale Sibiu, care păzește sediul Primăriei, iar Piața Mare a orașului este împânzită de camere de supraveghere. Autoritățile locale au ales să nege că statuia dezvelită în septembrie de președintele Klaus Iohannis este păzită noaptea de un echipaj dedicat, scrie Turnul Sfatului din Sibiu.

”Acel echipaj al Poliției locale are rolul de a păzi statuia dezvelită de Iohannis, statuie care a generat proteste și apoi a fost murdărită cu vopsea într-o noapte. Verificați, dacă nu credeți”, a fost informația furnizată încă de anul trecut redacției Turnul Sfatului. A urmat confirmarea informației din partea mai multor angajați ai Poliției locale, după care discuția cu unul din polițiștii locali care a și stat și stă de pază la statuie. ”Statuia este păzită în fiecare noapte. În fiecare seară mașina intră în Piața Mare. Există grafic de patrulare pentru statuie, care nu este dat publicității. Eu dacă vorbesc, sunt dat afară. Și eu am făcut de pază la statuie”, a fost reconfirmată informația, mai scrie TS.

Statuia este păzită de un echipaj dedicat chiar dacă lângă se află sediul principal al Primăriei Sibiu, păzit de alți polițiștii locali, iar Piața Mare unde a fost amplasată statuia este supravegheată de numeroase camere video (o parte instalate înaintea summit-ului european din primăvara anului 2019).

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button