ECONOMIE

Ministrul de finanțe îl atacă pe Cîțu: Inflația e lăsată de cei dinaintea noastră, care sunt acum ”îngrijorați”

Ministrul de finanțe vine cu o replică pentru Florin Cîțu privind recesiunea. Adrian Câciu a lansat un atac la adresa liderului PNL după declarațiile făcute de acesta privind o posibilă recesiune.

Ministrul de finanțe, atac la adresa lui Florin Cîțu. De ce nu îi înțelege îngrijorarea liderului PNL

Astfel, Adrian Câciu a spus că nu îi înțelege îngrijorările liderului PNL și a spus că o astfel de scenariu este „exclus”.

El a spus că dobânzile sunt acum stabilit, chiar mai mici decât în noiembrie 2021, în timp ce inflația este „lăsată de cei dinaintea noastră”, ea fiind cea mai mare din ultimii ani.

”Este exclus, nu știu de ce domnul președinte Cîțu e atât de îngrijorat. Dobânzile sunt stabile acum, dar ele au crescut între ianuarie 2020 și noiembrie 2021, sunt chiar mai mici decât în noiembrie.

Am stabilizat dobânzile. Inflația cu care ne confruntăm, lăsată de cei dinaintea noastră și care sunt acum îngrijorați, e cea mai mare din ultimii ani”, a spus Adrian Câciu, joi.

Adrian Câciu: „Nu există riscul unei recesiuni”

Ministrul de finanțe a mai vorbit și despre faptul că acum dobânzile mai mari deoarece sunt aferente capitalului bugetat, în ultimele 24 de luni fiind împrumutate 57 de miliarde de euro.

De asemenea, el a specificat că la rectificare a fost nevoie să fie puși bani pentru ca pensiile și salariile să fie plătite, deoarece nu erau fonduri la buget.

”Plătim mai mult pe dobânzi pentru că dobânzile sunt aferente capitalului bugetat. Sunt 57 miliarde euro împrumutați în ultimii doi ani, de fostele guverne. (…)

La rectificarea bugetară a trebuit să punem bani de pensii și de salarii, bugetul nu avea acești bani. Asta e pentru cei îngrijorați”, a mai spus Câciu.

Totodată, Adrian Câciu a spus foarte clar că nu există riscul de recesiune și nici pentru un acord cu Fondul Monetar Internațional.

El a mai specificat că situația din țara noastră este una grea și nu s-a venit la putere crezând că „suntem în paradis”.

”Nu există riscul unui acord cu FMI sau al unei recesiuni. Acum, inflația este mai mare decât dobânzile, deci ar putea fi considerate real negative.

Aș vrea să observați o chestie: cursul valutar de astăzi este mai mic decât în noiembrie.

Nu este mare diferența, dar situația României este una grea, nu am venit la guvernare considerând că suntem în paradis. Am venit să stabilizăm țara”, a mai spus ministrul finanțelor.

Comentează

Back to top button