ACTUALITATE

Vești bune! Danemarca este prima țară din UE care renunță la TOATE restricțiile

Danemarca va ridica toate restricțiile împotriva Covid-19, a anunțat premierul acestei țări, Mette Frederiksen, informează Politico. Danemarca devine, astfel, prima țară din UE care face acest pas.

„În seara asta putem să ridicăm din umeri și să găsim din nou zâmbetul. Avem vești incredibil de bune, acum putem elimina ultimele restricții de coronavirus din Danemarca”, a declarat prim-ministrul Mette Frederiksen într-o conferință de presă, în urma recomandărilor Comisiei pentru Epidemie și cu sprijinul tuturor principalelor partide politice. Ultimele restricții vor fi ridicate la 1 februarie.

Anunțul vine în momentul în care o nouă subvariantă a Omicron, BA.2, câștigă teren în Danemarca și crește numărul de infecții, cu 46.000 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate miercuri.

„În ultimele săptămâni s-au înregistrat rate de infecție foarte mari, de fapt cele mai mari din întreaga pandemie”, a spus Frederiksen. „Prin urmare, poate părea ciudat și paradoxal că acum suntem gata să renunțăm la restricții.”

Ministrul Sănătății Magnus Heunicke a adăugat: „Situația din Danemarca este că avem această decuplare între infecții și pacienții de terapie intensivă care se datorează în principal atașamentului mare al danezilor față de revaccinare. Acesta este motivul pentru care este sigur și lucrul corect de făcut acum.”

Aproximativ 82% din populația Danemarcei cu vârsta de 12 ani și peste este complet vaccinată cu două doze, dintre care 50% sunt stimulate cu o a treia doză, potrivit Autorității daneze pentru sănătate și medicamente.

Decizia Danemarcei vine după ce un anunț asemănător a fost făcut de Marea Britanie. Premierul Boris Johnson a declarat că toate restricțiile au fost anulate începând cu 24 februarie.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button