POLITICĂ

România față în fața cu agresiunea rusă / Generalii plagiatori în linia întâi

Să recapitulăm: am ajuns țintă a Rusiei, care refuzase în 1989 să intre peste noi chiar cînd îi pofteau generalul Gușe și președintele Iliescu, pentru că ne-am băgat în linia întîi să adăpostim noi baza de rachete dirijată contra lor, iar acuma strigăm să vină francezii și americanii să ne apere, că suntem expuși, afirmă Alina Mungiu Pippidi pentru România Curată.

Așa e, suntem expuși, dar pînă să ne apere de ruși, francezii și americanii ar fi trebuit să ne apere de noi înșine ceva mai bine. Cîteva exemple:

Unu, floarea armatei noastre NATO, în frunte cu toți generalii foști miniștri ai apărării și Internelor sunt niște impostori academici, care au fraudat ca să își ia doctorate. Am putea să ne legănăm în iluzia că cineva copiază la teză unde nu sunt decît niște fraze de legat cap la cap, dar în schimb știe să facă traiectorii de rachete și algoritmuri evoluate, dar e cam greu de crezut. Napoleon Bonaparte a fost premiant la matematică înainte să fie general, consul și împărat, și scria o constituție pe noapte (are multe la activ, cea mai notabilă fiind a Elveției moderne). Copiatorii nu sunt buni la nici o materie, și gîndul că ei conduc în timpuri grele e cu totul neliniștitor. Zic să-i punem în linia întîi dacă vine vreo bătălie, ca să ne arate că greșim și sunt capabili să ne apere.

Doi, or fi și oameni capabili în armată, dar e clar că nu au loc de impostori, asta e definiția societății românești, grîul nu se poate ridica la suprafață de răul neghinei, iar asta nu au făcut-o rușii, că nu rușii au pus în legile noastre stimulentele prin care sari peste examene ca să ajungi general, sau medic primar, sau avocat atunci cînd ai doctoratul, nici nu au creat ei școli doctorale în academiile de poliție, armată sau SRI. Și deci nu ei fac să avem o țară în care cei capabili iau ordine de la impostori, chiar în cele mei grele situații. Ci toată ofițerimea ascunsă sau năimiții lor care tac mîlc pe tema asta prin talk-showurile TV, protejînd pe premierul Ciucă din fals patriotism, cînd existența lui și a anturajului sub-calitativ al președintelui Iohannis sunt vulnerabilități majore pentru orice țară. Dar, să ne consolăm, la ruși e la fel, plouă cu titluri academice false, deși Putin a dat ordin să se eradicheze corupția din educație situația e cam ca la noi, se dau diplome false și la fabrica de MIG-uri (pun cazul la clasa mea de corupție în educație în fiecare an, e savuros).

Trei, cine o fi de vină că atît liberalizarea energiei, cît și corecția ei se dovedesc a fi o succesiune de prostii fără margini, din greșeală în greșeală, că sute de mii de pensii se cer recalculate din prostia celor care nu au fost în stare să le calculeze din prima, că legile noastre sunt așa de stupide că necesită imediat corecții, care au la rîndul lor greșeli? Nici criticii nu sunt mai buni ca guvernanții, sau nu ar urla toată presa despre PNRR, cînd la fonduri europene mult mai mari și fără condiții deloc, nu imposibile ca la PNRR, suntem în coada absorbției, fără să se preocupe nimeni, tot din lipsă de viziune, planificare, competență elementară?

Patru, cumpără rușii pe liderii sindicali din educație sau transporturi care și-au găsit momentul să ceară pentru salarii bani despre care știu că nu există, nedînd doi bani pe compatrioți sau pe țară? În general, de ce e nevoie să ne cumpere rușii cînd avem milioane de bărbați al căror patriotism nu a mers pînă la a-și face un vaccin inofensiv și care sunt disperați că nu mai pot intra la mall, ce fel de armată ar face asta în caz de vreo mobilizare, ăștia își vor risca viața să apere neamul?

Cinci, aruncați o privire pe tabelul de mai jos să vedeți că nu mai e nevoie de vreun război, peste o sută de mii de români au murit deja în ultimii doi ani care nu trebuiau să moară, suntem nu doar în topul mondial la morți la milionul de locuitori, dar campioni la morți de COVID subdeclarate (raportul cifrelor dintre coloana unu de cifre și coloana doi), Doamne ferește de vreo agresiune pe bune, că nici de ascuns cadavre nu suntem buni. Rușii sunt de vină, ei ne-au adus aici, sau mai degrabă am ajuns aici că semănăm cu rușii (numai ei ne întrec la morți subdeclarate), noi și alte națiuni ortodoxe, că suntem șapte la număr în acest top zece al rușinii și al morții, cu bulgarii și rușii în frunte? Nu o exista vreo legătură între lipsa de educație și prostia care au devenit identitare la națiunea noastră ortodoxă (în memorabilul citat din Dana Budeanu, românii nu au nevoie să se vaccineze că sunt vaccinați cu creștinismul) și morțile de COVID? Or fi trolli ai lui Putin care dezinformează în mediile sociale despre vaccin, e posibil, dar tot ei dezinformează și în Rusia, care stă la fel de rău ca noi? Sau dincolo de dușmănia noastră, avem o patologie comună? Nu sunt fan al nici unei religii și le respect pe toate, dar ca om de știință vă spun că șansele ca să fie o întîmplare ca în topul morții planetare să conducă țările ortodoxe sunt minime. Asocierea e semnificativă, și nu, nu ne-a dat Dumnezeul ortodox vreo genă slabă la COVID, să nu dăm vina pe el. E ceva ce facem, nu ceva ce suntem, dar tare ne place să pretindem, mai ales cînd facem cele mai mari idioțenii, că asta face parte din natura și din cultura noastră.

Sursa: Tracking covid-19 excess deaths across countries | The Economist

Nu face parte, e doar un eșec al generației de azi, și nu doar a celor care conduc, și dacă nu ne asociem să începem o vindecare de undeva nu e nevoie de ruși ca să lichideze cu națiunea noastră. Aș paria chiar, fiind ei bolnavi cu aceeași patologie, deși mult mai mulți ca noi, că nu ne vor supraviețui multă vreme.

Comentează

Back to top button