POLITICĂ

George Simion: Summit-ul de la Madrid a fost un eșec! Marine Le Pen s-a opus unei rezoluții împotriva Rusiei

Liderul AUR, George Simion, a participat la summit-ul conservatorilor și reformiștilor de la Madrid, în weekend, unde s-au discutat mai multe subiecte fierbinți de pe agenda europeană și crearea unei agende unice a partidelor suveraniste. George Simion consideră că summit-ul de la Madrid s-a soldat cu un eșec din cauza faptului că nu a fost adoptată o poziție fermă împotriva agresiunii ruse în Ucraina.

„George Simion, liderul AUR din România, a descris summit-ul de la Madrid ca un ”dezastru” deoarece din punctul să de vedere nu a fost luată o poziție împotriva Rusiei, care blochează cauza sa politică reunirea celor doua state românești, România și statul vecin, Republica Moldova, teritoriu anexat de Moscova în 1940”, notează New York Times.

George Simion afirmă că cea care s-a opus unei rezoluții împotriva Rusiei a fost lidera Frontului Național din Franța, Marine Le Pen. Amintim, că Marine Le Pen a fost finanțată de Rusia potrivit unor investigații ale presei din Hexagon.

AUR a participat la summit-ul de la Madrid ca organizație invitată în sală nu și la dezbaterile interne. La dezbaterile interne au participat doar europarlamentarii ECR.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button