SOCIAL

PREA UNIONISTE ??? Versurile melodiei „Trenulețul” au fost CENZURATE pentru concursul Eurovision

Versurile originale ale melodiei aleasă de Chișinău pentru a reprezenta Moldova la Eurovision au fost schimbate, relevă Timpul.

Astfel, versurile melodiei „Trenulețul”, cântată de formația Zdob și Zdub alături de Frații Advahov, s-au schimbat față de varianta originală, precizează sursa citată.

Au fost schimbate acele versuri care dau de înțeles că România și Moldova sunt aceeași țară.

Textul inițial:

Țară veche, țară nouă

Parcă-i una, parcă-s două

Ba aparte, ba-mpreună

Parcă-s două, parcă-i una

Textul nou:

Trenul vede când aleargă

Cât de mică-i lumea largă

Și că nu mai pare mare

Pentru că nu are hotare.

Reacțiile oamenilor nu au întârziat să apară. În replică, Vasile Advahov a dat de înțeles că versurile au fost schimbate la cererea organizatorilor Eurovision Moldova.

Vasile Advahov a declarat că optează pentru varianta originală. În același timp, acesta a dat de înțeles că există „reguli și cerințe” pe care trebuie să le respecte.

„Nu este varianta finala. Dacă vreți părerea noastră – optam pentru varianta originala. Va fi o strofa și în Engleză. Ne vom strădui să păstram ideea de bază. În scurt timp echipa va veni cu mai multă informație. Avem reguli și cerințe pe care trebuie să le respectăm”, a declarat Vasile Advahov, citat de Timpul.

Melodia „Trenulețul” a fost aleasă să reprezinte Chișinăul la Eurovision, după cum relata R3media. În România există voci care cer ca ea să participe și la preselecția națională.

Mai jos, cele 2 variante ale melodiei:

Comentează

Back to top button