POLITICĂ

Franța: Sondajele îl dau favorit tot pe Emmanuel Macron, dar o doamnă l-ar bate în turul II

Cu doar două luni înaintea primului tur al prezidenţialelor franceze (10 aprilie) duelul pentru calificarea în turul doi se înăspreşte. Dacă actualul preşedinte, Emmanuel Macron, încă nedeclarat candidat pentru un nou mandat, conduce detaşat în intenţiile de vot pentru turul întâi, locul doi în sondaj este ocupat de candidata Republicanilor, Valérie Pécresse, urmată foarte îndeaproape de cei doi candidați de dreapta, Eric Zemmour şi Marine Le Pen, transmite RFI România.

Potrivit unui sondaj Ipsos realizat pentru radioul France Info şi ziarul Le Parisien, actualul preşedinte, Emmanuel Macron, încă nedeclarat candidat pentru un nou mandat, conduce detaşat în intenţiile de vot cu 24%. Pe locul doi, cu 16,5%, se clasează conservatoarea Valérie Pécresse, reprezentanta Republicanilor, partidul dreptei tradiţionale. Urmează, foarte aproape şi la egalitate, 14%, Eric Zemmour şi Marine Le Pen.

Pierzând 3 puncte faţă de precedenta anchetă de opinie de acum o lună, Le Pen pare extrem de fragilizată. Mai precis, ea pierde din soclul ei electoral. Doar 55% din cei care au votat cu ea la primul tur din 2017 ar mai face la fel şi acum. În urmă cu o lună, această rată era de 62%. O parte din alegătorii pierduţi s-au dus la Zemmour întrucât polemistul de extremă dreaptă câştigă două procente faţă de precedentul sondaj.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button