OPINII

„Am reuşit un lucru extraordinar după opt ani de mandat al lui Klaus Iohannis, să nu mai contăm pentru nimeni„

„Noi ne închinăm la toată lumea, avem doar şefi. Suntem ultimii pe lanţul trofic”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV, întrebat de cine va trebui să asculte în continuare România, după întâlnirea dintre Putin şi Macron de la Moscova. 

„Nu mai contăm pentru nimeni”

„Vă aduceţi aminte, la 1 februarie, premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a dus la Moscova. Ei au contract pe termen lung cu Gazprom şi iau mia de metri cubi de gaz cu 200 de dolari, noi o luăm cu 500. Atunci, ei îşi permit să plafoneze preţurile la alimente, că au alte costuri. După Orban, despre care s-a spus că a trădat, că nu ştiu ce, s-a dus şi Macron azi. Înţeleg că se va duce şi cancelarul german. La ei nu e de rău. Rezultatul e scoaterea României din politica externă. Poate aveam şi noi nişte interese de apărat totuşi. Atenţie, sub nicio formă nu ne dorim să fim ca Rusia, nu e un mod de viaţă pe care să ni-l dorim. Nimeni din România nu emigrează la Moscova. Ce face Putin nu e în regulă sub nicio formă. 

Comanda militară pe zonă este a NATO. Comandantul militar este mereu american, asta e cutuma. La americani e de recomandat să ne închinăm în continuare pe partea militară. Problema e că lumea se schimbă, Europa se schimbă, îşi ia soarta în mâini, iar noi nu mai contăm. Am reuşit un lucru extraordinar după opt ani de mandat al lui Klaus Iohannis, să nu mai contăm pentru nimeni. Europa are nevoie de gazul rusesc şi nouă ne va fi foarte greu fără el”, a mai precizat analistul politic. 

Putin, întâlnire cu Macron la Moscova: Rusia şi Franţa, preocupări comune în materie de securitate

„Vreau să subliniez din nou că împărtăşim preocupările referitoare la ceea ce se întâmplă în Europa în materie de securitate. Aş vrea să vă mulţumesc pentru faptul că Franţa participă de fiecare dată în modul cel mai activ la procesul de elaborare a unor soluţii de principiu”, a afirmat Vladimir Putin, conform agenţiei Tass, cu ocazia întrevederii cu Emmanuel Macron.

„Observ ce eforturi depun actualul Guvern francez şi preşedintele Franţei pentru a rezolva criza legată de problemele privind asigurarea în mod egal a securităţii Europei printr-o perspectivă de termen lung şi pentru a aborda problemele referitoare de rezolvarea crizei din sud-estul Ucrainei”, a subliniat Vladimir Putin.

La rândul său, Emmanuel Macron i-a spus lui Vladimir Putin, potrivit agenţiei Reuters, că încearcă să identifice „o reacţie utilă, care să permită evitarea războiului şi construirea elementelor de încredere, stabilitate şi vizibilitate”, scrie Mediafax.

Comentează

Back to top button