JUSTITIEPOLITICĂ

Dosarul penal deschis lui George Simion nu are nicio bază legală

Parchetul General anunţă, mari, că s-a autosesizat şi a deschis dosar penal pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce George Simion l-ar fi agresat pe Virgil Popescu, chiar la tribuna Parlamentului. Pentru cei care nu cunosc regulamentul, evenimentele din cadrul Parlamentului României sunt anchetate de către comisiile de disciplină.

Și împotriva ex-premierului Florin Cîțu s-a făcut plângere penală pentru un abuz comis în cadrul Parlamentului, iar același Parchet General recunoștea în scris că dosarul va fi clasat deoarece evenimentul respectivă intră în atribuția comisiilor de disciplină din cadrul Parlamentului României. Prin această acțiune împotriva lui George Simion, Parchetul General ne arată că este doar o sculă politică în mâna lui Klaus Iohannis.

Încadrarea pe tulburarea ordinii publice este penibilă deoarece Parlamentul României nu este spațiu public, având un regim special fix cum am explicat mai sus. Dacă se va merge cu insistență pe acest dosar politic, George Simion și partidul AUR, vor mai urca cel puțin cinci procente în sondaje.

Ne luminează Parchetul General

”La data de 8 februarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 şi 2 Cp şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 Cp”, a transmis, marţi, Parchetul General.  

Procurorii precizează că dosarul a fost deschis în urma incientului dn Parlament. 

”În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reţinut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul şedinţei Camerei Deputaţilor din aceeaşi zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei îşi susţinea discursul la moţiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta”, au mai precizat procurorii.  

Comentează

Back to top button