OPINII

ÎPS Teodosie îl laudă pe sângerosul dictator din Kremlin: „Putin a dat bani pentru bisericile de la Ierusalim și Athos”

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, îi ia apărarea sângerosului dictator rus, Vladimir Putin. Acesta a declarat la un post de radio că Putin nu e atât de negru cum îl prezintă toată lumea în această perioadă pentru că este cel mai mare ctitor de biserici de la muntele Atos şi Ierusalim. ÎPS Teodosie spune că Putin a făcut mai multe jertfe şi nu trebuie judecat ca un răufăcător.

ÎPS Teodosie: Și de ce sa n-o spun, domnul Putin care este atât de vehiculat in zilele acestea și văzut atât de negru, nu e negru asa cum îl prezintă toată lumea. Am spus și o spun, fără frică, este cel mai mare ctitor la Sfâmtul Munte și la Ierusalim și în țara sa, și Putin și Medvedev sunt ctitori și am fost pe urmele lor în excursie și m-am minunat câte jertfe au facut și noi îi judecăm ca pe niște răufăcatori.

Amintim că Vladimir Putin a orchestrat zeci de asasinate împotriva propriilor cetățeni, a pornit războaie împotriva creștinilor din George sau Ucraina, iar armata lui ocupă o parte din teritoriul românilor – Basarabia.

 

Comentează

Back to top button