POLITICĂ

Virgil Popescu: România susţine armonizarea legislaţiei interne a R. Moldova cu legislaţia europeană în domeniul energiei, cu scopul atingerii unui grad sporit de integrare a pieţei regionale

”Împreună cu Andrei Spînu, Viceprim-ministru şi ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, am semnat astăzi Memorandumul de înţelegere între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul securităţii energetice. Energia se numără printre domeniile în care cooperarea dintre România şi Republica Moldova este una strânsă şi, aş putea adăuga, cu rezultate concrete”, a transmis ministrul Energiei.  

Virgil Popescu afirmă că ”România susţine armonizarea legislaţiei interne a Republicii Moldova cu legislaţia europeană în domeniul energiei, cu scopul atingerii unui grad sporit de integrare a pieţei regionale”. 

”Cred cu tărie că putem explora în viitor arii noi de cooperare între ţările noastre în domeniul energiei”, mai spune ministrul Energiei.  Potrivit ministrului, ”Memorandumul semnat la Chişinău stabileşte un cadru de dialog în care vom putea face schimb de informaţii şi ne vom coordona acţiunile pentru asigurarea continuităţii aprovizionării cu energie electrică şi/sau cu gaze naturale către consumatori, fără afectarea îndeplinirii obligaţiilor asumate, în conformitate cu platformele şi mecanismele de coordonare, implementate în cadrul Comunităţii Energetice şi Uniunii Europene”. 

”În următoarele 6 luni vom elabora Planul comun de acţiuni şi măsuri de solidaritate în caz de criză energetică. România a fost, este şi va fi întotdeauna alături de Republica Moldova pentru a-şi atinge ţinta de a deveni membru al Uniunii Europene”, mai spune Virgil Popescu. 

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button