POLITICĂ

SUA: Cetăţenii americani din Transnistria ar trebui să plece imediat

Departamentul de Stat al SUA a emis o avertizare ca cetățenii săi să nu călătorească în Transnistria din cauza „activității militare neobișnuite și îngrijorătoarea Rusiei în jurul Ucrainei și conflictul nerezolvat dintre regiunea separatistă a Transnistriei și guvernul central de la Chișinău”.

„Cetăţenii americani din Transnistria ar trebui să plece imediat prin mijloace comerciale sau private”, se arată în mesajul de luni al diplomației americane.

Departamentul de Stat al SUA avertizează asupra călătoriilor în regiunea separatistă transnistreană din cauza creșterii activității militare neobișnuite și îngrijorătoare în jurul Ucrainei.

„Transnistria este o regiune separatistă care nu se află sub controlul guvernului moldovenesc de la Chișinău. Cetățenii americani ar trebui să plece imediat prin mijloace comerciale sau private. Vizitatorii pot întâmpina dificultăți la punctele de control de-a lungul drumurilor care duc în și din Transnistria. Fotografierea instalațiilor militare și a forțelor de securitate este interzisă și poate duce la probleme cu autoritățile”, se mai arată în comunicatul diplomației americane

Nu în ultimul rând, Departamentul de Stat precizează că guvernul SUA are capacitatea limitată de a oferi servicii de urgență cetățenilor americani care călătoresc în Transnistria, deoarece angajații guvernului SUA au restricții privind călătoriile în această zonă separatistă de peste Nistru.

Sursa/Captură Ambasada SUA în Republica Moldova

Comentează

Back to top button