EXTERNE

Vladimir Putin participă la exercițiile nucleare de pe 19 februarie

Forţele armate ruse vor desfăşura exerciţii strategice programate sâmbătă, 19 februarie, sub conducerea preşedintelui rus, Vladimir Putin, a informat Ministerul rus al Apărării, conform TASS.

„Pe 19 februarie 2022 va avea loc un exerciţiu planificat al forţelor strategice de descurajare, sub conducerea comandantului suprem al Forţelor Armete Ruse, Vladimir Putin, în timpul căruia vor fi lansate rachete balistice şi de croazieră”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus al Apărării, citat de Ria

„Exerciţiul forţelor strategice de descurajare a fost planificat în avans pentru a verifica gradul de pregătire a comenzii militare şi a echipelor de lansare, a echipajelor de pe navele de război şi a purtătoarelor strategice de rachete pentru îndeplinirea misiunilor atribuite şi siguranţa armamentului nuclear şi a forţelor armate convenţionale”, se arată în comunicat.

Exerciţiile forţelor strategice de descurajare reunesc Forţele Aerospaţiale de Apărare ale Federaţiei Ruse, Districtul Militar Sud al Federaţiei Ruse, Forţele de Rachete Strategice Ruse şi Flota Mării Negre, a mai precizat Ministerul.

Exerciţiile de comandă strategică şi de stat major ale Rusiei, care implică toate cele trei componente ale Forţelor Nucleare Strategice sunt efectuate anual, în mod normal la sfârşitul anului de antrenament de luptă al trupelor.

În timpul acestor manevre, un submarin strategic cu rachete al Flotei de Nord lansează o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) spre Kura, terenul de testare din Kamchatka, regiune din Orientul Îndepărtat al Rusiei. De asemenea, un submarin cu propulsie nucleară al Flotei Pacificului lansează un ICBM spre o ţintă din poligonul de tragere Chizha, din nordul Rusiei.

Forţele de Rachete Strategice vor testa lansarea unui un ICBM şi a unei aeronave cu rază lungă de acţiune a Forţei Aerospaţiale a Rusiei, precum şi a rachetelor de croazieră.

Comentează

Back to top button