POLITICĂ

Vasile Dîncu: România poate primi 500 de mii de refugiați din Ucraina

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a reafirmat, marţi, că România este pregătită pentru orice scenariu în criza din Ucraina. ”Există condiţii şi pentru un conflict armat”, afirmă ministrul, exprimând-şi, însă, speranţa că vor continua să vorbească diplomaţii şi nu militarii. În cazul unui conflict armat, ministrul apreciază că populaţia României nu trebuie să se teamă, întrucât nu va exista conflict pe teritoriul ţării noastre, chiar dacă vor exista efecte economice şi sociale. În plus, ministrul Apărării a anunţat că România este pregătită să primească 500.000 de refugiaţi din Ucraina.

”Am putea să primim peste 500.000 de refugiaţi, aceasta este cifra la care ne-am pregătit împreună cu Ministerul de interne şi cu celelalte instituţii”, a afirmat, marţi, Vasile Dîncu, referindu-se la situaţia din Ucraina.  

Întrebat care este cel mai rău scenariu, ministrul a declarat: ”Scenariul în care ar fi un conflict armat generalizat în estul graniţei noastre şi ar fi şi alte efecte de factură economică, de factură socială, cele legate de război electronic care nu are graniţă şi se poate extinde”.  

”Tot ceea ce ar însemna o situaţie de urgenţă am simulat (…) există un comitet care funcţionează tot timpul, se întâlnesc în fiecare zi pe această temă” a adăugat Vasile Dîncu.  

Întrebat, de asemenea, cât de probabil este ca cel mai complicat scenariu să se întâmple, ministrul a afirmat: ”Există condiţii şi pentru un conflict armat, foarte multe condiţii, dar nu se ştie, să sperăm că încă vor continua să vorbească diplomaţii, nu militarii”.  

Vasile Dîncu apreciază că, în acest moment, nu există niciun pericol iminent pentru populaţia din România.  

”Eu cred că populaţia poate să stea liniştită. Sigur că, în condiţiile unui conflict în Ucraina, toată zona este afectată, dar asta nu înseamnă că va fi un război pe teritoriul nostru”, a ai declarat Vasile Dîncu.  

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button