POLITICĂ

Marius Lulea(AUR): Dacă nu oprim Rusia, Putin își va continua drumul spre granița României

Sancțiunile arată cât de slabă este astăzi lumea occidentală. Clasa politică nu mai este capabilă să ia decizii raționale, totul se rezumă la luxul în care trăiește astăzi „elita”.

România va avea graniță directă cu Federația Rusă, nu doar marin ci și terestru. Ofensiva lui Vladimir Putin va fi mai mare decât se așteaptă lumea iar apelul la rațiune nu are legătură cu rațiunea țarului de la Kremlin. Acesta își hrănește orgoliul și dorința de a rămâne în istorie ca un mare conducător.

Povestea cu sancțiunile occidentale reprezintă o glumă proastă, strategii ruși știu că pierderile vor fi de moment și că occidentul va reveni la starea anterioară cât de curând. Dacă nu acum, în câțiva ani toată Ucraina va fi înglobată în Rusia și doar un suport militar direct ar putea opri acest lucru.În Ucraina deja nu mai este despre ei, acum deja este despre România și NATO iar interesul nostru cere o intervenție fermă și ajutor militar, poate sub formă de susținere tehnică, poate sub formă de susținere aeriană. Temerea mea este că ucrainienii nu au o așa mare dorință de luptă după trei decenii de sărăcire a populației de către clasa politică de la Kiev.

Dacă NATO nu se ca simți fizic pe teren, sub orice formă de ajutor, atunci capacitatea de a rezista va fi redusă. România să se gândească la frații creștini în suferință, la femei, copii și cei bătrâni. Va trebui să îi ajutăm, dar bărbații să se dovedească bărbați și să își apere Patria. Dacă Federației Ruse nu i se arată fermitate atunci va continua drumul spre granița României, lucru care nu este de dorit.

Comentează

Back to top button